Energiecoach

Kent u onze energiecoaches al? Een energiecoach is een Vidomes-medewerker of bewoner die tot coach is opgeleid. Deze coach kijkt samen met u naar uw energieverbruik en geeft u handige bespaartips. Zo kunt u jaarlijks tientjes tot honderden euro’s besparen.

Wat kan een energiecoach voor u betekenen?

“In elk huishouden is wel te besparen op gas en elektra,” zegt onze energiecoach Dave van Egmond. “Vorig jaar heb ik met een aantal collega’s een online cursus ‘Energiecoach’ gevolgd. De opgedane kennis breng ik nu graag over aan onze huurders. Vooral omdat er in elk huishouden wel te besparen is op gas en elektra. En dat scheelt een hoop geld.”

Onze energiecoaches komen graag bij u thuis langs

Via een intakeformulier brengen onze energiecoaches uw woonsituatie in beeld. Daarna worden diverse oplossingen en mogelijkheden met u besproken. Tenslotte krijgt u diverse bespaartips. Bijvoorbeeld het aanbrengen van tochtstrips, een brievenbussluiter, een deurdranger, radiatorfolie, maar ook het vervangen van halogeenlampen voor ledlampen. Een gesprek met één van onze energiecoaches kan u een flinke besparing op uw energierekening opleveren. Wilt u een adviesgesprek met een energiecoach? Meld u dan aan via het formulier Aanvraag adviesgesprek energiecoach of mail naar duurzaamwonen@vidomes.nl.

Let op: het is op dit moment erg druk met aanvragen voor een adviesgesprek met een energiecoach. Hierdoor kunnen we niet alle aanvragen tegelijk behandelen. Vraag het adviesgesprek wel alvast aan via het formulier, dan plannen we het adviesgesprek op een later moment met u in. 

Wilt u zelf energiecoach worden en andere huurders helpen besparen?

Wij bieden tenminste één keer per jaar een gratis workshop ‘Energiecoach’ aan voor onze huurders. Via de workshop krijgt u praktische tips hoe u thuis eenvoudig een aantal energiezuinige maatregelen kunt aanbrengen. Wilt u deze workshop volgen? Meld u aan via het aanmeldformulier. Bij genoeg aanmeldingen bepalen we een datum voor deze workshop en informeren wij u hierover.

Na afloop van de workshop vragen wij u om met huurders in gesprek te gaan en de praktische tips uit de workshop met deze bewoners te delen. Zo maken we samen het verschil en werken we aan een schonere wereld.