Mijn flatcoach

Sinds april 2016 heeft Vidomes een flatcoach in onze Bernardflat in Rijswijk. Onze partners in het project zijn: Florence, Rijswijk Wonen, WZH en Welzijn Rijswijk.

De gemeente Rijswijk subsidieert het innovatieve project. Rijswijk Wonen heeft ook een flatcoach in één van haar flats.

De flatcoach is inmiddels een groot succes
Ook vanuit het Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg (KCWZ) is er interesse voor dit concept. Zij hebben een artikel over de flatcoach op hun website staan. Leuk detail: de illustratie bij dat artikel is gemaakt door een bewoner uit één van de flats waar de flatcoach actief is. Ook tijdens de landelijke Begoniatocht  op 11 oktober 2017 hebben we workshops over de flatcoach gegeven.

Het project Flatcoach is door een externe partij geëvalueerd
Dit is gedaan door Jochum van Deuten: expert op het gebied van maatschappelijk rendement. De stuurgroep van flatcoach, die bestaat uit collega’s van Florence, Vidomes, Rijswijk Wonen, WZH, Welzijn Rijswijk en de gemeente Rijswijk vond dit verstandig om dit door een externe partij te laten uitvoeren. Het project is mede tot stand gekomen door een subsidie van de gemeente Rijswijk voor 2 jaar en inmiddels hebben we ook groen licht voor een bijdrage voor een derde jaar.

Voor de evaluatie is gebruik gemaakt van de zogenaamde effectenarena
Daarbij wordt niet alleen gekeken wel effecten opgetreden zijn door de flatcoach, maar ook bekeken wie hier voordeel van heeft.

Belangrijke effecten

  • Meer contacten in de flat
  • Bewoners staan in hun kracht
  • Minder eenzaamheid
  • Meer activiteiten in de flat
  • Grotere zelfredzaamheid

Meer weten over de flatcoach?
Neem contact op met Jasper Voskuilen (flatcoach) of Ronald Everard (Strategie & Innovatie), via ons KlantContactCentrum, telefoon 088 - 845 66 00.