Rick Kapper - communicatieadviseur

Wie ben je?
Mijn naam is Rick Kapper. Sinds 2018 werk ik bij Vidomes als communicatieadviseur.

Wat doe je binnen Vidomes?
Ik ben verantwoordelijk voor heldere communicatie richting onze doelgroepen: huurders en stakeholders. Dit betekent dat ik regelmatig aansluit bij projecten en advies geef over communicatie. Vaak stel ik dan kritische vragen met als doel de communicatie met onze doelgroepen zo helder en begrijpelijk mogelijk te maken.

Met gemeenten en collega-corporaties overleg ik regelmatig over het thema ‘duurzaamheid’ (o.a. energietransitie en aardgasvrij wonen) om zoveel mogelijk gezamenlijk op te trekken in de communicatie. Tenslotte coördineer ik veel videoproducties, ben ik verantwoordelijk voor het plaatsen van berichten op social media en zorg ik voor de input van onze stakeholdersnieuwsbrief.

Waar word je blij van in je werk?
Ik word blij van de afwisseling in m’n werk. Elke situatie is anders en dus moet ik voortdurend schakelen. Maar juist dat houdt me scherp en vind ik prettig. Geen dag is hetzelfde. En met mijn werk lever ik een maatschappelijke bijdrage voor veel mensen. Dat voelt goed.

Als ik met vrienden praat over mijn werk en over Vidomes, dan zeg ik vaak dat ik onderdeel ben van een club. Een gezellige club met mensen die vol passie en gedrevenheid werken aan een gezamenlijk doel. Werken bij Vidomes betekent dat er aandacht is voor persoonlijke ontwikkeling, dat er veel collegialiteit is en dat er een goede sfeer heerst met een hoop gezelligheid. Regelmatig zijn er ‘after work borrels’ en onze personeelsvereniging ViPe organiseert meerdere keren per jaar leuke activiteiten. Ook van deze sociale dingen word ik blij en ze maken mijn werk nog leuker.