Appartementencomplex Petuniatuin

Onderhoud en duurzaamheidsmaatregelen aan 152 seniorenappartementen in de wijk Seghwaert in Zoetermeer.

Onlangs nam het bestuur van Vidomes het besluit om een onderhoudsbeurt met duurzaamheidsmaatregelen verder uit te werken. Met het plan lossen we een aantal onderhoudsproblemen op en bereiden we de woningen voor op een toekomst zonder gas. Dat doen we door de woningen nu vooral goed te isoleren. Ook passen we de technische installaties aan.

Uitgevoerde activiteiten
Het afgelopen jaar bespraken we onze plannen met een vertegenwoordiging van de bewoners in de klankbordgroep. Zo kunnen we de punten die de bewoners graag verbeterd zien meenemen. Bijvoorbeeld het plan dat we samen met de bewoners maken voor de inrichting van de binnentuin en het opknappen van de algemene ruimtes.

Huidige status
We hebben afgelopen periode samen met VD+M architecten gekeken naar de mogelijkheden voor het ontwerp. Onlangs hebben we Heembouw geselecteerd als aannemer. Met dit bedrijf werken we de plannen verder uit en bereiden we de uitvoering voor. De voortgang bespreken we met de klankbordgroep. Vanaf oktober 2019 bezoeken we alle bewoners van het complex individueel om het plan door te nemen en te bespreken welke ondersteuning wenselijk en mogelijk is.

Wanneer starten de werkzaamheden?
Dat weten we nu nog niet. We zijn zeker nog een jaar bezig met de voorbereiding van alle werkzaamheden. We verwachten medio 2020 te kunnen starten met de uitvoering.

Heeft u vragen?
Stel deze gerust via ons
contactformulier. Of via Facebook, Twitter of WhatsApp op 06 132 759 72. Belt u liever? Neem dan contact met ons op via 088 - 845 66 00.

Plaats
Zoetermeer
Soort
In onderzoek
Status
Planvorming
Architect
VD+M
Aannemer
Heembouw