De Entree (Keizersmantelstraat)

In het nieuwbouwproject De Entree in Rijswijk komen twee appartementengebouwen van 7 etages gebouwd met daarin een mix van koop- en huurwoningen. Er worden 32 koopappartementen, 28 sociale huurwoningen en een gezondheidscentrum gebouwd. Deze komen in de twee gebouwen van De Entree in deelgebied Parkrijk in RijswijkBuiten.

28 sociale huurwoningen voor senioren

Vidomes realiseert 28 sociale twee- en driekamerappartementen voor senioren (55-plussers) in gebouw ‘De Berken’. De sociale huurappartementen zijn bedoeld voor zowel huurders die doorstromen vanuit een grotere woning naar een appartement, als voor senioren met een zorgbehoefte. De appartementen komen boven het gezondheidscentrum, in de directe omgeving van andere nieuwe voorzieningen zoals een supermarkt en het groene en waterrijke Wilhelminapark.

Energiezuinig gebouwd

Alle appartementen in de Entree worden zeer energiezuinig. Zo worden ze voorzien van hoogwaardige isolatie, aangesloten op een warmtepomp en krijgen ze een ventilatiesysteem en douche met warmteterugwinning. Een deel van de huurwoningen wordt aangesloten op zonnepanelen.

Regenwater stroomt bovengronds af via speciale goten en wordt het water via watergangen en groenstroken afgevoerd naar omliggende waterpartijen. Daarnaast is er in Parkrijk veel ruimte voor fietsers en voetgangers en er zijn minder parkeerplekken dan gebruikelijk. Voor de bewoners van Parkrijk zijn er (elektrische) deelauto’s en in de toekomst ook elektrische deel(bak)fietsen beschikbaar in de wijk.

Gezondheidscentrum RijswijkBuiten

Naar verwachting wordt gezondheidscentrum ‘RijswijkBuiten’ eind 2023 in gebruik genomen. Bewoners maken nu nog gebruik van het huidige gezondheidscentrum RijswijkBuiten aan de Van Rijnweg in deelgebied Sion.

Harnaschpolder C.V. realiseert 32 koopappartementen

De 32 koopappartementen in appartementengebouw ‘De Beuken’ worden gebouwd door Harnaschpolder C.V., een samenwerking tussen AM en VolkerWessels Vastgoed. ‘De Beuken’ wordt onder andere voorzien van hoogwaardige isolatie, individuele warmtepompen en zonnepanelen. Daarnaast beschikken de appartementen over een eigen parkeerplaats. Alle appartementen in De Beuken zijn inmiddels verkocht.

Goed om te weten:

 • Van de 28 sociale huurappartementen komen er 12 op Woonnet Haaglanden te staan. We adverteren deze 12 appartementen in de week van 17 juli 2023 onder vermelding van het adres ‘Keizersmantelstraat'. 
 • Inwoners uit de gemeente Rijswijk krijgen voorrang.
 • De overige 16 sociale huurappartementen worden met voorrang toegewezen aan senioren in Rijswijk die een grote eengezinswoning achter laten en aan senioren die afhankelijk zijn van zorg. Deze zorg wordt geleverd door de Stichting Cardia (bekend van Onderwatershof in Rijswijk).
 • Woont u nu in een grote sociale huurwoning in Rijswijk en bent u 55+? Dan zou u in aanmerking kunnen komen voor één van deze appartementen. Als u interesse heeft in dit nieuwbouwproject dan kunt u dat laten weten door te mailen naar seniorenmakelaar@vidomes.nl of te bellen naar Vidomes via 088 845 66 00.
 • Wilt u meer weten over het wonen met zorg van de Stichting Cardia? Neem dan contact op met het Klantenbureau van Cardia: telefonisch op 070 800 88 88 of per mail via klantenbureau@cardia.nl.
 • De verwachte oplevering van de appartementen is in het vierde kwartaal 2023. Deze verwachte opleverdatum is een prognose.
 • De voorlopige huurprijs ligt tussen € 647,- en € 808,- per maand (dit is exclusief de voorlopige servicekosten van € 96,54 voor de 2-kamerappartementen en € 107,64 voor de 3-kamerappartementen).
 • De appartementen zijn rollator toe- en doorgankelijk.
 • Ieder appartement heeft een balkon en een eigen berging op de begane grond.
 • In de directe omgeving is voldoende parkeergelegenheid of u kunt gebruik maken van deelmobiliteit. Zie de informatie op de website van RijswijkBuiten.
 • Een scootmobiel kan gestald en opgeladen worden in de eigen berging.
 • Woningzoekenden met een urgentie of stadsvernieuwingskandidaten komen niet in aanmerking voor deze appartementen.

Heeft u vragen?

Neem dan gerust contact met ons op via vidomes.nl/contact. Dit kan ook via Facebook, of WhatsApp op 06 13 27 59 72. Belt u liever? Neem dan contact met ons op via 088 845 66 00.