Duurzaam onderweg

Onze duurzaamheidsambities zijn groot. Daarom speelt duurzaamheid een rol bij alle afwegingen die we maken over wonen, bouwen, beheren en werken.

Als maatschappelijk betrokken organisatie leveren we graag onze bijdrage aan duurzaamheid. Daarom hebben we een aantal duurzaamheidsambities opgesteld tot 2050 op. Onze eindbestemming is: “Zorgen voor goed en betaalbaar wonen zónder belasting van het milieu”.

Dat betekent dat duurzaamheid een rol speelt bij alle afwegingen die we maken over wonen, bouwen, beheren én werken. Dit zijn dan ook de vier hoofdpunten uit onze  duurzaamheidsvisie die we vaststelden op 2016. Op dit moment werken we een programma uit om de visie te realiseren.

Twee Green Deals gesloten
Onze doelstelling is dat al onze woningen in 2035 aardgasvrij zijn. Dat vraagt financieel en organisatorisch veel van ons. Samenwerking met gemeente, collega-corporaties en netwerkbeheerders is hierbij essentieel. Daarom sluiten we Green Deals met partners. Zo hebben we er al een voor de Zoetermeerse wijk Palenstein en Voorhof-Oost in Delft. Dat betekent dat we samen onderzoeken hoe we de wijk aardgasvrij kunnen maken. Deze onderzoeken leveren ons weer kennis op voor de aanpak van de rest van ons bezit.

 

Aanbod
Koop en huur
Plaats
Delft
Soort
Duurzaamheidsmaatregelen
Status
In uitvoering