Vertalen / Translate

Florens van Brederodelaan

Om ruimte te maken voor nieuwbouw hebben we de Florens van Brederodeflat in Palenstein gesloopt.

Er komen 28 nieuwe sociale huurwoningen terug op deze plek. Dit zijn driekamerwoningen van ongeveer 70 m2 verdeeld over twee woonblokken. Iedere woning krijgt een woonkamer met keuken, 2 slaapkamers en een inpandige bergruimte met aansluiting voor een wasmachine en droger. Daarnaast krijgen deze woningen allemaal een eigen berging op de begane grond. Ook krijgen ze een klein, maar praktisch balkon op het zuiden. De woningen op de begane grond krijgen een eigen tuintje. We verwachten dat we u in het 2e kwartaal van 2018 kunnen vertellen wanneer de verhuur van deze woningen start.

Nul op de Meter woningen
Vidomes vindt duurzaamheid belangrijk. Daarom worden deze sociale huurwoningen zogenoemde 'Nul op de Meter woningen'. Dat betekent dat de appartementen aardgasvrij zijn en ze wekken evenveel, of zelfs meer, energie op als nodig voor het huis en het huishouden (CO2-neutraal). Voor de toekomstige bewoners van de NOM woningen betekent het veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

Koopwoningen en vrije sectorwoningen
Ook komen er 50 eengezinswoningen, waarvan 25 koopwoningen en 25 vrije sector huurwoningen. Informatie over de koopwoningen vindt u op de website De Nieuwe Morgen. Heeft u interesse in een vrije sector woning? Neem dan contact op met Teamsnijders makelaars.

Planning werkzaamheden
De sloopwerkzaamheden zijn afgerond. De gemeente maakt nu de grond bouwrijp. In juli 2018 staat de start van de bouw gepland. Naar verwachting worden alle woningen in het derde kwartaal van 2019 opgeleverd.

Aanbod
Koop en huur
Plaats
Zoetermeer
Soort
Nieuwbouw
Status
In uitvoering
Aantal woonlagen
3 / 4
Architect
4D architecten & Groosman
Ontwikkelaar
Boele & van Eesteren bv

Veelgestelde vragen

Ik woonde in een sloopflat. Heb ik voorrang op deze nieuwbouwwoningen?

Woont of woonde u in een van de vijf flats die gesloopt wordt in Palenstein en wilt u na uw verhuizing graag terugkeren naar de wijk? In de volgende situaties heeft u recht op voorrang.

Spijtoptantenregeling bij verhuizing buiten de wijk
Als u naar buiten de wijk verhuist, kunt u binnen een jaar na uw verhuizing aangeven dat u wilt terugkeren. U krijgt dan opnieuw een herhuisvestingsurgentie. Die geldt een jaar en is alleen voor Palenstein bedoeld.

Voorrang bij nieuwbouw
Wilt u straks graag wonen in een van de nieuwbouwwoningen in het vernieuwingsgebied? Dan krijgt u voorrang op andere woningzoekenden. De voorrang geldt alleen als u vóór uw vertrek uit uw huidige woning aangeeft dat u in aanmerking wilt komen voor een nieuwbouwwoning. De volgorde van woningtoewijzing wordt bepaald op basis van uw huidige woonduur. Hoe langer u in de huidige flat heeft gewoond, hoe groter de kans dat u in aanmerking komt.

Wat is de planning?

De voorlopige planning is:

Sloop en bouwrijp maken

  • Bouwrijp maken van de grond, zoals het aanleggen van nieuwe kabels en leidingen, vanaf augustus 2017 t/m maart 2018.

Nieuwbouw

  • In juli 2018 start de bouw van de nieuwe woningen.
  • Derde kwartaal 2019 oplevering van de woningen.

Wat voor woningen komen er terug op de plek van de Florens?

Er komen 28 nieuwe sociale huurwoningen met 2 slaapkamers voor terug in twee kleine gebouwen. Ook komen er 50 eengezinswoningen, waarvan 25 koopwoningen en 25 vrije sectorhuurwoningen.

Wie moet ik bellen als ik vragen of opmerkingen heb over de sloop?

Gebeurt er iets op het terrein dat u niet vertrouwt?
Dan kunt u contact opnemen met aannemer Beelen Sloopwerken via het telefoonnummer 0341-263010. De medewerkers zijn dag en nacht bereikbaar.

Bel 112 bij ernstige zaken, zoals brand!

Heeft u algemene vragen?
Neemt u dan contact op met Vidomes.