Hoogkamerlaan

Rijswijk

We voeren noodzakelijk onderhoud uit aan de woningen en het gebouw aan de Hoogkamerlaan. De woningen worden ook energiezuiniger én comfortabeler. Een lagere energierekening en meer wooncomfort voor onze huurders dus!

De plannen hebben we samen met de Huurdersvereniging Artiestenbuurt (HVA) uitgewerkt.

Een greep uit de maatregelen die we uitvoeren:

  • We isoleren de woningen, inclusief de zolder en vloer van de onderste woningen.
  • We vervangen alle geisers en moederhaarden door een energiezuinige (HR) combiketel, voor verwarming en warm tapwater. 
  • We vernieuwen en verbeteren de badkamer, keuken en toilet waar nodig. 
  • We plaatsen nieuwe kozijnen met HR++ glas. 
  • We vernieuwen de entree van het portiek. 
  • We maken goede ventilatievoorziening in elke woning. 
  • We vergroten de badkamer en keuken door het balkon te gebruiken. Zo ontstaat er een goede plek voor de wasmachine en droger.

We plaatsen ook zonnepanelen op het dak om elektriciteit op te wekken
We vinden het belangrijk om duurzame keuzes te maken. Daarom plaatsen we hier ook zonnepanelen op het dak. De bewoners kiezen zelf of ze meedoen of niet. Als ze meedoen vragen we een huurverhoging van € 10,- euro per maand. Daar staat tegenover dat ze flink besparen op hun energierekening. Ze besparen dan jaarlijks ongeveer € 140,-. Onderaan deze pagina vindt u veelgestelde vragen voor de bewoners over zonnepanelen.

Planning
Inmiddels zijn de woningen in de 2 blokken in de Pisuissestraat en het blok aan de Steenvoordelaan opgeleverd. Binnenkort volgt het blok Wethouder Hillenaarplantsoen 98-144. Doordat afgelopen november vertraging is opgelopen ronden we de werkzaamheden niet medio 2018 af.  We verwachten dat de laatste woningen nu eind 2018 afgerond worden.

Aanbod
Huur
Plaats
Rijswijk
Soort
Groot onderhoud
Status
In uitvoering

Hoe werkt het als ik meer of minder stroom verbruik?

Wekt u op een gegeven moment meer stroom op dan u nodig heeft? Dan gaat de extra energie naar het elektriciteitsnet en wordt verrekend met uw energieleverancier. Als u minder energie opwekt dan u nodig heeft, neemt u hiervoor gewoon stroom af van uw huidige energieleverancier.

Hoeveel zonnepanelen worden er geplaatst?

Op het dak van uw woning plaatsen we 6 zonnepanelen. Deze stroom wordt geschikt gemaakt voor het elektriciteitsnet via de omvormer die we op zolder plaatsen.

We leggen voldoende zonnepanelen voor alle bewoners van het gebouw. We sluiten deze alleen niet aan op de woningen waar bewoners tegen stemden. Deze bewoners bieden we alsnog de kans om mee te doen.

Wat gebeurt er als ik instem met de zonnepanelen?

Dan sluiten we de zonnepanelen aan op de meterkast in uw woning. De aansluiting van het dak naar de meterkast is al voorbereid. De installateur geeft in de meterkast aan welke groep voor de zonnepanelen gebruikt wordt. U ontvangt van ons nog meer informatie. Bijvoorbeeld over de ingangsdatum, wat we nog van uw verwachten en het gebruik van de zonnepanelen.

Wat is salderen?

De stroom die u aan het net teruggeeft en de stroom die u verbruikt, wordt op uw meter bijgehouden. Deze worden op uw energierekening 1 op 1 tegen elkaar weggestreept. Dit heet ‘salderen’. Als u méér energie heeft opgewekt dan u verbruikt, krijgt u geld terug van de energieleverancier. Andersom betaalt u voor de stroom die u meer verbruikt dan opwekt.

De huidige salderingsregeling loopt tot 2023. Wat daarna gebeurt is nog niet zeker. Dit is een besluit van de overheid. Het kan zijn dat het in de toekomst anders wordt verrekend.

Wat vraagt Vidomes voor huurverhoging voor de energiebesparende maatregelen?

We plaatsen zonnepanelen op uw dak. U kiest zelf of u meedoet met de zonnepanelen of niet. Stemt u hiermee in? Dan sluiten wij uw woning aan op de zonnepanelen. U betaalt daarvoor een huurverhoging van € 10,- per maand. Daartegenover staat dat u profiteert van onderstaande besparing op uw energierekening. U wekt namelijk zelf een groot deel van uw stroom op met het zonlicht. Stemt u niet in? Dan sluiten wij de zonnepanelen niet aan op uw woning en profiteert u ook niet van deze besparing.

Opbrengst zonnepanelen per jaar:                        1400 kWh
Besparing op uw energierekening per maand*: € 22,-
Huurverhoging zonnepanelen:                              € 10,-
-------------------------------------------------------------------------
Uw voordeel per maand:                                        € 12,-

Voor de andere energiebesparende maatregelen vragen we ook een huurverhoging. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van uw type woning. In onze brief van 16 december 2016 leest u daar meer over.

*Dit is berekend op basis van een teruglevertarief van € 0,19 per kWh. Eerder vertelden wij u dat de opbrengst € 13,25 was en uw voordeel € 3,25 per maand zou zijn. Dit was een te voorzichtige schatting. U bespaart met zonnepanelen dus meer dan we eerst dachten!