Vertalen / Translate

Hoogkamerlaan

Afronding groot onderhoud Hoogkamerlaan

Van september 2017 tot en met december 2018 hebben we in totaal 264 woningen verbeterd van het complex Hoogkamerlaan. Door de vele verbeteringen hebben de woningen nu energielabel A (was F). In het voorjaar van 2019 richten we de voortuinen opnieuw in. Als we dit gedaan hebben, ronden we het groot onderhoud voor dit complex af.

Voordat we begonnen met groot onderhoud hebben we de plannen samen met de Huurdersvereniging Artiestenbuurt (HVA) uitgewerkt.

De volgende werkzaamheden hebben we uitgevoerd:

  • we hebben de woningen geïsoleerd, inclusief de zolder en vloer van de onderste woningen
  • we hebben alle geisers en moederhaarden vervangen door een energiezuinige (HR) combiketel die de verwarming en warm tapwater regelt. 
  • we hebben de badkamer, keuken en toilet (waar nodig/) vernieuwd
  • we hebben nieuwe kozijnen met HR++ glas geplaatst. 
  • we hebben de entree van het portiek vernieuwd
  • we hebben de ventilatievoorziening in elke woning verbeterd
  • we hebben de badkamer en keuken vergroot (door het balkon hiervoor te gebruken). Hierdoor is eer nu voldoende ruimte voor een wasmachine en droger
  • we hebben zonnepanelen op het dak geplaatst om elektriciteit op te wekken

Als corporatie maken we duurzame keuzes. Met alle maatregelen zijn de woningen energiezuiniger geworden. Voor de zonnepanelen konden bewoners aangeven of ze hierop aangesloten wilden worden of niet. Bewoners die aangesloten wilden worden kregen een huurverhoging van € 10,- euro per maand. Hiertegenover staat een besparing op hun energierekening van ongeveer € 260,- per jaar. Dit betekent een netto-voordeel van ca. € 140,- per jaar.

Aanbod
Huur
Plaats
Rijswijk
Soort
Groot onderhoud
Status
In uitvoering

Veelgestelde vragen voor bewoners over zonnepanelen

Hoe werkt het als ik meer of minder stroom verbruik?

Wekt u op een gegeven moment meer stroom op dan u nodig heeft? Dan gaat de extra energie naar het elektriciteitsnet en wordt verrekend met uw energieleverancier. Als u minder energie opwekt dan u nodig heeft, neemt u hiervoor gewoon stroom af van uw huidige energieleverancier.

Hoeveel zonnepanelen worden er geplaatst?

Op het dak van uw woning plaatsen we 6 zonnepanelen. Deze stroom wordt geschikt gemaakt voor het elektriciteitsnet via de omvormer die we op zolder plaatsen.

We leggen voldoende zonnepanelen voor alle bewoners van het gebouw. We sluiten deze alleen niet aan op de woningen waar bewoners tegen stemden. Deze bewoners bieden we alsnog de kans om mee te doen.

Wat gebeurt er als ik instem met de zonnepanelen?

Dan sluiten we de zonnepanelen aan op de meterkast in uw woning. De aansluiting van het dak naar de meterkast is al voorbereid. De installateur geeft in de meterkast aan welke groep voor de zonnepanelen gebruikt wordt. U ontvangt van ons nog meer informatie. Bijvoorbeeld over de ingangsdatum, wat we nog van uw verwachten en het gebruik van de zonnepanelen.

Wat is salderen?

De stroom die u aan het net teruggeeft en de stroom die u verbruikt, wordt op uw meter bijgehouden. Deze worden op uw energierekening 1 op 1 tegen elkaar weggestreept. Dit heet ‘salderen’. Als u méér energie heeft opgewekt dan u verbruikt, krijgt u geld terug van de energieleverancier. Andersom betaalt u voor de stroom die u meer verbruikt dan opwekt.

De huidige salderingsregeling loopt tot 1 januari 2023. Daarna wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd.

Wat vraagt Vidomes voor huurverhoging voor de energiebesparende maatregelen?

We plaatsen zonnepanelen op uw dak. U kiest zelf of u meedoet met de zonnepanelen of niet. Stemt u hiermee in? Dan sluiten wij uw woning aan op de zonnepanelen. U betaalt daarvoor een huurverhoging van € 10,- per maand. Daartegenover staat dat u profiteert van onderstaande besparing op uw energierekening. U wekt namelijk zelf een groot deel van uw stroom op met het zonlicht. Stemt u niet in? Dan sluiten wij de zonnepanelen niet aan op uw woning en profiteert u ook niet van deze besparing.

Opbrengst zonnepanelen per jaar:                        1400 kWh
Besparing op uw energierekening per maand*: € 22,-
Huurverhoging zonnepanelen:                              € 10,-
-------------------------------------------------------------------------
Uw voordeel per maand:                                        € 12,-

Voor de andere energiebesparende maatregelen vragen we ook een huurverhoging. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van uw type woning. In onze brief van 16 december 2016 leest u daar meer over.

*Dit is berekend op basis van een teruglevertarief van € 0,19 per kWh. Eerder vertelden wij u dat de opbrengst € 13,25 was en uw voordeel € 3,25 per maand zou zijn. Dit was een te voorzichtige schatting. U bespaart met zonnepanelen dus meer dan we eerst dachten!