Jakoba Mulderplaats (Schoemaker Plantage)

Samen met gebiedsontwikkelaar AM bv ontwikkelt en realiseert Vidomes 36 sociale Nul-op-de-Meter-appartementen in één van de duurzaamste wijken van Delft: de Professor Schoemaker Plantage. De bouw is in handen van BAM Wonen en start in het najaar van 2020. We verwachten de woningen rond augustus 2021 op te leveren.

Professor Schoemaker Plantage
Deze nieuwe, duurzame woonbuurt wordt ontwikkeld en gerealiseerd door AM bv op de oude TNO-locatie naast de TU Delft, het Delftechpark en de wijk Wippolder. De binnenstad ligt op steenworp afstand van de wijk. Alle voorzieningen zijn op slechts tien minuten fietsafstand. De bouw is in handen van BAM Wonen.

Zeer geschikt voor oudere doelgroep
We bereiden de start van de verhuur voor. De woningen zijn geschikt voor ouderen en voor mensen met een beperkte zorgvraag. Daarbij is er bijzondere aandacht voor doorstromers. Mensen die een eengezinswoning of appartement met minimaal 4 kamers en groter dan 80 m2 bij een corporatie in Delft achterlaten, kunnen voorrang krijgen bij het toewijzen van een appartement in dit gebouw. De woningen zijn bedoeld voor bewoners die minimaal 55 jaar zijn. De woningen zijn toegankelijk voor rollators, dus ook wanneer men minder goed ter been raakt zijn deze woningen zeer geschikt om zelfstandig in te kunnen wonen.

3-kamerappartementen met een totaal oppervlak van 75 m2
Het appartementencomplex omvat straks vijf woonlagen met in totaal 36 3-kamerappartementen. Elk met een totaal oppervlak van 75 m2. De appartementen hebben een buitenruimte over de gehele breedte van de woning en een eigen berging op de begane grond. Het gebouw heeft een trappenhuis met twee liften en een vluchttrappenhuis aan het einde van de galerij.

Energiezuinig door zonnepanelen
De appartementen worden - zoals alle woningen in de Professor Schoemaker Plantage - Nul-op-de-Meter-woningen. Dat wil zeggen dat het energieverbruik van de woningen op jaarbasis nul is. Dat komt omdat de zonnepanelen op het dak net zo veel energie opwekken als dat de woning verbruikt. Ook komt er per woning een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en een bodemwarmtepomp met boiler. De appartementen worden voorzien van vloerverwarming.

Planning
De aannemer is in april 2020 gestart met de bouw van deze woningen. We verwachten de woningen rond augustus 2021 op te leveren.

Huurprijs
De kale huurprijs ligt tussen € 619,- en € 737,- per maand.

Heeft u interesse in een van deze nieuwbouwwoningen?
De woningen worden t.z.t. aangeboden via woonnet-haaglanden.nl. We verwachten dat dit een paar maanden voor oplevering van de woningen is. Op deze site houden wij u op de hoogte van de definitieve planning.

Aanbod
Huur
Plaats
Delft
Soort
Nieuwbouw
Status
In uitvoering
Oppervlakte
75 m2
Aantal woonlagen
5
Ontwikkelaar
AM bv
Aannemer
BAM Wonen
Realisatie
September 2021