Westeinde en omgeving

De woningen aan de Westeinde en in de omgeving zijn eind jaren ’50 gebouwd en dus al zo’n 60 jaar oud. De eisen die we tegenwoordig aan woningen stellen zijn anders dan toen. Vidomes denkt na over de toekomst van deze woningen.

Het gaat om 134 portiekwoningen, verdeeld over vier blokken aan het Westeinde, de Hugo de Grootstraat, het Westplantsoen en de Michiel ten Hovenstraat.

In april 2018 verkennende gesprekken plaats met de bewoners. In juni van dat jaar was het eerste overleg met de Klankbordgroep, een vertegenwoordiging van de bewoners. Tijdens de gesprekken inventariseerden we elkaar de voordelen van het wonen in de woningen en benoemden we aandachtspunten. In 2019 liet Vidomes aanvullende technische onderzoeken doen. Ookden bereken we wat de verschillende mogelijke plannen kosten. Die plannen van een simpele of uitgebreidere opknapbeurt tot aan complete vernieuwing (sloop / nieuwbouw).

Huidige status
Onlangs nam het bestuur van Vidomes het besluit om het plan voor een onderhouds- en renovatiebeurt verder uit te werken. We kiezen daarvoor binnenkort een aannemer. Samen met de aannemer doen we verder onderzoek en werken we het onderhouds- en renovatieplan uit. Met dit plan lossen we de bestaande onderhoudsproblemen op. Daarnaast isoleren we de woningen en wordt er mechanische ventilatie aangelegd.

Wanneer starten de werkzaamheden?
We verwachten heel 2020 bezig te zijn met de uitwerking van het plan en de voorbereiding van de werkzaamheden. Daarna nemen het bestuur en de Raad van Commissarissen van Vidomes een definitief besluit. De start van de uitvoering van de werkzaamheden is op z’n vroegst halverwege 2021.

Heeft u vragen?
Neem dan gerust contact met ons op via vidomes.nl/contact. Dit kan ook via Facebook, of WhatsApp op 06 132 759 72. Belt u liever? Neem dan contact met ons op via 088 - 845 66 00. 

Aanbod
Huur
Plaats
Delft
Soort
In onderzoek
Status
Planvorming