Huur opzeggen

Uw huur kunt u op elke werkdag van de maand opzeggen. Doe dit wel minimaal één maand van tevoren. U regelt uw huuropzegging eenvoudig door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Huur opzeggen in te vullen. Na ontvangst van uw huuropzegging sturen we u een bevestiging met de einddatum van uw huurovereenkomst. U vindt hierin ook de data van de voor- en eindcontrole.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik zeg de huur van mijn studentenkamer op. Kan ik een nieuwe kandidaat voordragen?

Algemeen

Ja, dat kan. Bij de bevestiging van de huuropzegging ontvangt u een coöptatie-formulier (instemmingsformulier). De nieuwe kandidaat én de meerderheid van de andere bewoners ondertekenen dit formulier. Stuur het ingevulde formulier vervolgens naar ikwilhuren@vidomes.nl.

Houd bij het voordragen rekening met het volgende:

  • De kandidaat studeert (voltijd of deeltijd) en kan dit aantonen door een bewijs van inschrijving aan TU Delft of Hogeschool.
  • Het bruto inkomen per jaar is maximaal €23.225,- (inkomen uit arbeid en eventueel stagevergoeding bij elkaar opgeteld).
  • Een lening van DUO telt niet mee als inkomen.

Ik huur alleen een parkeerplaats, berging of garage van Vidomes en die wil ik opzeggen. Hoe doe ik dat?

Algemeen

Login op Mijn Vidomes en vul het formulier Huur opzeggen in. Met dit formulier geeft u aan wanneer u precies wilt opzeggen. Opzeggen kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal één maand.

Heeft u geen Mijn Vidomes-account? Gebruik dan het contactformulier en maak de keuze dat u géén huurder bent van Vidomes. Zo kunt u een bericht sturen met het verzoek om de huur op te zeggen. Geef hierbij het betreffende adres aan en per wanneer u de huur wilt opzeggen.

Ik kan geen nieuwe kandidaat vinden voor de studentenkamer. Wat moet ik doen?

Algemeen

Probeer de kamer eerst te adverteren op www.kamernet.nl. Veel studenten bezoeken deze website, omdat zij op zoek zijn naar een studentenkamer. Het plaatsen van een advertentie is gratis. Lukt het u niet om op tijd een nieuwe kandidaat te vinden? Geef dit dan aan ons door via contactformulier.

Hoe zeg ik mijn huur op?

Algemeen

U zegt eenvoudig de huur op door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Huur opzeggen in te vullen. Dat kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal één maand.

Het kan ook gebeuren dat u de huur van een overleden familielid, vriend of kennis wilt opzeggen. Ook hiervoor gebruikt u het formulier Huur opzeggen.

Ik heb mijn huur opgezegd, maar ik wil de huuropzegging toch intrekken. Is dit mogelijk?

Algemeen

Ja, dit kan zolang woning nog niet is doorverhuurd. Geef dit aan ons door via het contactformulier.

Mijn partner en ik gaan scheiden of uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met uw partner? Dan bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven in BRP (basisregistratie persoonsgegevens) is de echtscheiding een feit. Daarna kunt u ons vragen de naam op de huurovereenkomst te wijzigen. Upload daarvoor het - door beiden - ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het contactformulier. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen. U ontvangt binnen 2 weken een reactie van ons.

Verbreekt u een lange relatie en was u niet getrouwd of had u geen geregistreerd partnerschap met uw partner? Als beide namen op de huurovereenkomst staan, dan heeft u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef uw verzoek voor deelopzegging aan ons door. Upload daarvoor het – door beiden - ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het contactformulier. U ontvangt binnen 2 weken een reactie van ons.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke werkdag van de maand uw huur opzeggen. Daarbij geldt de wettelijke opzegtermijn van minstens één maand. Heeft u spullen ter overname? Dan adviseren we u om een opzegtermijn van minimaal 6 weken aan te houden. Dit geeft ons de ruimte om een nieuwe huurder voor uw woning te vinden. 

De einddatum hoeft NIET op de 1ste van de maand te zijn.
(bijvoorbeeld: is de opzegging ontvangen op 19 juni, dan is de einddatum een maand later, op 19 juli of later, dit moet wel een doordeweekse dag zijn)

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Algemeen

Als u verhuist, is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. In de brochure Zo laat u de woning netjes achter leest u hoe u dat doet.

Ik wil de huur opzeggen van iemand die is overleden. Hoe doe ik dat?

Algemeen

U kunt de huur eenvoudig opzeggen door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Huur opzeggen in te vullen. Dit kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is maximaal twee maanden.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Algemeen

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beiden voor de opzegging.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie geven wij aan welke spullen u ter overname kunt aanbieden aan de nieuwe huurder. Dit kan tot aan de eindcontrole. De nieuwe huurder is niet verplicht iets van u over te nemen. De overname legt u vast in de overnameverklaring. U levert één ondertekend exemplaar in bij de eindcontrole. De overname en eventuele betalingen daarvoor regelt u zelf met de nieuwe huurder. Wij hebben hier geen rol in.

Mijn echtgenoot / geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Algemeen

Gecondoleerd met het verlies van uw partner of huisgenoot. Het is belangrijk dat u een overlijden zelf aan ons doorgeeft (dit gebeurt niet automatisch via de gemeente). Upload hiervoor het ondertekende formulier 'verzoek naamswijziging omdat (mede)huurder is overleden' met de documenten via het contactformulier. Zodra wij de documenten hebben ontvangen, nemen we de aanvraag in behandeling. Daarna controleren we de documenten en kijken we of u hoofdhuurder mag worden van de woning.

Als de aanvrager ook het hoofdverblijf heeft in de woning én gehuwd is of is geregistreerd partner met de overleden hoofdhuurder, dan zetten wij de huurovereenkomst over op naam van de aanvrager.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Algemeen

Ja, in de meeste gevallen kan dat wel. Vult u hiervoor het contactformulier in.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

Algemeen

U ontvangt van de opzichter een rapport met uw meterstanden. U geeft uw meterstanden zelf online door aan uw water- en energieleveranciers.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voor- of eindcontrole. Kan ik iemand in mijn plaats sturen?

Algemeen

Ja, u kunt iemand machtigen om namens u aanwezig te zijn tijdens de voor- of eindcontrole. Vult u daarvoor het machtigingsformulier in.

Ik heb de huur opgezegd. Krijg ik nog borg terug?

Algemeen

Nee, vanaf 2000 vragen wij voor onze sociale huurwoningen geen borg meer. Voor onze sociale huurwoningen geldt dat alle borg – tot en met 1999 – is terugbetaald aan alle huurders.

Kan ik met iemand ruilen van studentenkamer?

Algemeen

Ja, dat kan. U moet hiervoor beiden zelf de huur voor de oude studentenkamer opzeggen. Bij de bevestiging van de huuropzegging ontvangt u een coöptatie-formulier (instemmingsformulier). Dit formulier moet ondertekend worden door uzelf en de kandidaat waarmee u de studentenkamer wilt ruilen. Stuur het ingevulde formulier vervolgens naar ikwilhuren@vidomes.nl.

Ik wil de huur van mijn rolstoeltoegankelijke woning (fokuswoning) opzeggen. Wat moet ik doen?

Algemeen

U zegt eenvoudig de huur op door in te loggen in Mijn Vidomes en het formulier Huur opzeggen in te vullen. Dit kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal één maand. Het kan ook gebeuren dat u de huur van een overleden familielid, vriend of kennis wilt opzeggen. Ook hiervoor gebruikt u het formulier Huur opzeggen.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag