Cameratoezicht

In sommige woongebouwen van Vidomes is er cameratoezicht. Op deze pagina leest u meer hierover.

Veel gevraagd over Cameratoezicht

Waarom plaatst Vidomes camera’s in mijn woongebouw?

Algemeen

Vidomes plaatst camera’s als er voor een langere tijd problemen zijn in het woongebouw. Bijvoorbeeld op het gebied van veiligheid, overlast en netheid. De camera’s zijn er voor:

  • Bescherming van de veiligheid en gezondheid van u en de bezoekers van het woongebouw.
  • Het vastleggen van incidenten en het nemen van passende maatregelen. Daarbij kunnen de beelden als bewijsmateriaal worden gebruikt.
  • Het beschermen en bewaken van uw eigendommen en die van Vidomes.
  • Het tegengaan van vervuiling.

Waar hangen de camera’s in mijn woongebouw?

Algemeen

De camera’s hangen op zichtbare plekken in de algemene ruimtes van het woongebouw, op de plekken waar problemen zijn. Met bordjes en stickers laten we u weten dat er camera’s hangen. Het camerasysteem is fysiek en digitaal beveiligd.

Hoe lang worden de camerabeelden bewaard?

Algemeen

De camerabeelden worden 14 dagen bewaard en daarna automatisch gewist.

Waarvoor gebruikt Vidomes de camerabeelden?

Algemeen

Bij incidenten bekijkt een Vidomes-medewerker de beelden. Is er een strafbaar feit te zien? Dan bewaren we de beelden langer en kunnen deze gebruikt worden als bewijsmateriaal in een onderzoek of een strafprocedure.

Ik heb een klacht over het gebruik van camera's in mijn woongebouw. Wat kan ik doen?

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op via vidomes.nl/contact.

Mag ik de camerabeelden inzien?

Algemeen

U mag als bewoner de beelden inzien welke Vidomes van de locatie opneemt . Wilt u beelden inzien waar u zelf op staat, dan is dit mogelijk, alleen als we daarmee de privacy van de andere personen in beeld niet schenden. Beelden van incidenten delen we niet.

Wilt u camerabeelden van uzelf inzien? Laat het ons weten via het contactformulier. Doe dit binnen 5 dagen na de datum van opname. Geef daarbij aan van welke dag en tijdsperiode u de beelden wilt zien. Ook horen we graag waarom u de beelden wilt inzien. U ontvangt binnen een maand een reactie op uw verzoek. Om de beelden in te kunnen zien, moet u zich kunnen legitimeren.

Ik denk dat er een incident is vastgelegd op camerabeelden. Mag ik de beelden inzien?

Algemeen

Als er sprake is van een incident mag u deze beelden niet inzien.

Beelden waarop een incident te zien is mag alleen door de politie worden opgevraagd en/of de rechter gevorderd. Hiervoor moet u aangifte doen bij de politie. En geef dit ook binnen 14 dagen door aan uw wijkbeheerder of wijkmeester, zij kunnen de beelden dan opzoeken en veiligstellen voor het geval de politie erom vraagt.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag