Ongedierte

Ongedierte in en om huis is vervelend. Heeft u ongedierte in uw woning of woonomgeving? In de meeste gevallen bent u zelf verantwoordelijk voor de bestrijding. Via internet kunt u zoeken naar tips of een professionele ongediertebestrijder. Tuincentra en bouwmarkten verkopen ook vaak middelen om ongedierte te bestrijden. Op deze pagina leest u welk ongedierte u zelf moet bestrijden en voor welk ongedierte u onze hulp kunt vragen. In deze video ziet u wat u zelf kunt doen om ongedierte in de toekomst te voorkomen.

Veel gevraagd over Ongedierte

Wat kan ik doen aan zilvervisjes in mijn woning?

Algemeen

Een zilvervisje is een kruipend, zilverachtig glanzend insect. Zilvervisjes komen vaak voor in vochtige en goed geïsoleerde woningen. De bestrijding van zilvervisjes moet u zelf regelen. Er zijn verschillende middelen bij het tuincentrum en bouwmarkt te verkrijgen om zilvervisjes te bestrijden. Goed ventileren helpt ook in het voorkomen van zilvervisjes.

Welk ongedierte moet ik zelf bestrijden?

Algemeen

Ongedierte dat u zelf moet bestrijden:

 • mieren
 • vlooien
 • bedwantsen
 • zilvervisjes
 • fruitvliegjes
 • duiven op uw balkon
 • muizen in uw woning
 • wespen of bijen (als u een Serviceabonnement heeft, dan verzorgt Vidomes de bestrijding)

Bij een tuincentrum of bouwmarkt koopt u spullen om ongedierte te bestrijden. Blijft u last houden van ongedierte? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder. De kosten zijn voor uzelf.

Hoe voorkom ik slakken in mijn woning?

Algemeen

Probeer te bedenken waar de slakken vandaan komen. Dicht alle gaten en kieren in de woning met kit. Slakken komen op vocht af. Ventileer ruimtes om ze minder vochtig te maken. Tuincentra en bouwmarkten verkopen bestrijdingsmiddelen.

Voor welk ongedierte kan ik hulp van Vidomes vragen?

Algemeen

U kunt Vidomes om hulp vragen als u last heeft van:

 • kakkerlakken
 • boktorren
 • houtworm
 • papiervisjes
 • ovenvisjes
 • duiven in de gemeenschappelijke ruimtes
 • muizen in het hele complex

Het bestrijden van ander ongedierte is voor uw eigen verantwoordelijkheid.

Ik heb last van broedende vogels. Wat kan ik doen?

Algemeen

We helpen u graag om dit op te lossen. Als vogels broeden mogen wij geen verstorende werkzaamheden, zoals onderhoud, aan de woning doen, behalve als de volksgezondheid in gevaar komt. Denk bijvoorbeeld aan een nest in een rookgasafvoer. Neem contact met ons op via het contactformulier.

Wat kan ik doen aan het wespen- of bijennest in of aan mijn woning?

Algemeen

Het verwijderen van een wespen- of bijennest moet u zelf regelen. Zit het wespennest in de spouw of onder dakpannen waar u zelf niet bij kunt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Heeft u een Serviceabonnement? Dan verwijderen wij het nest voor u.

Wat kan ik doen aan de muizen in mijn woning?

Algemeen

Veel mensen hebben last van muizen in hun woning. Muizen kunnen schade aanrichten aan uw woning en voedselvoorraad. Ook kunnen ze ziektes veroorzaken. Het bestrijden van muizen is uw eigen verantwoordelijkheid. Muizen komen vaak af op etensresten. Let erop dat u uw woning schoonhoudt. Sluit verpakkingen van voedsel goed af of bewaar aangebroken verpakkingen in afsluitbare bussen of voorraadblikken.

Om muizen te bestrijden, kunt u muizenvallen of gif aanschaffen. Blijft u last houden van muizen? Neem dan contact op met een gespecialiseerde ongediertebestrijder.

Hoe voorkom ik mieren?

Algemeen

Mieren komen vaak af op etensresten. Let er daarom op dat u uw voedingsmiddelen goed afsluit en uw keuken schoonhoudt. U kunt mieren bestrijden met middelen die te koop zijn bij de drogist, tuincentrum of bouwmarkt.

Wat kan ik doen aan de rioolvliegjes in mijn woning?

Algemeen

Rioolvliegjes kunnen een signaal zijn van een rioolprobleem. U dient eenvoudig een reparatie in door in te loggen in Mijn Vidomes en het formulier Reparatieverzoek indienen in te vullen.

Wat kan ik doen aan ratten in mijn woning?

Algemeen

Uw gemeente is verantwoordelijk voor de bestrijding van ratten. Neem hiervoor zelf contact op met uw gemeente. Ratten brengen ziektes over en veroorzaken veel schade. Het is dus van belang om ze direct te bestrijden. Ze komen vaak op etensresten af. Sluit voedsel goed af en houd uw keuken schoon. Ratten planten zich snel voort en kunnen een plaag vormen.

Wat kan ik doen aan vlooien in mijn woning?

Algemeen

U kunt de vlooien bestrijden met middelen die u koopt bij een tuincentrum of bouwmarkt. De bestrijding moet u zelf regelen. Woont u korter dan 6 weken in uw woning? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij zorgen voor de bestrijding.

Wat kan ik doen aan het ongedierte in de algemene ruimte van mijn woongebouw?

Algemeen

Neem contact met ons op via het contactformulier. Dan bekijken wij de situatie en ondernemen zo nodig actie.

Wat zijn kakkerlakken?

Algemeen

Kakkerlakken zijn platte, kruipende, bruine insecten met lange voelsprieten. Kakkerlakken verspreiden ziektes en bacteriën. Daarom is het belangrijk dat kakkerlakken zo snel mogelijk worden bestreden. U dient eenvoudig een reparatie in door in te loggen in Mijn Vidomes en het formulier Reparatieverzoek indienen in te vullen.

Wat kan ik doen aan een wespen- of bijennest in mijn tuin?

Algemeen

U bent zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van wespen of bijen. U kunt daarvoor middelen kopen bij een tuincentrum of bouwmarkt.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag