Iemand vertrekt

Vertrekt één van de twee huurders uit de woning? Bijvoorbeeld door een echtscheiding of het verbreken van de relatie? Geef dit aan ons door.

De huurder die (achter)blijft, wordt de enige huurder. Deze persoon krijgt alle rechten en plichten die in de huurovereenkomst staan. U krijgt hiervan schriftelijk een bevestiging. Bewaar die bij uw huurovereenkomst.

Veel gevraagd over Iemand vertrekt

Mijn partner en ik gaan scheiden of uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Algemeen

Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap met uw partner? Dan bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven in BRP (basisregistratie persoonsgegevens) is de echtscheiding een feit. Daarna kunt u ons vragen de naam op de huurovereenkomst te wijzigen. Ga hiervoor naar het formulier huurovereenkomst wijzigen. In het digitale formulier leest u welke papieren u mee moet sturen.

Verbreekt u een lange relatie en was u niet getrouwd of had u geen geregistreerd partnerschap met uw partner? Als beide namen op de huurovereenkomst staan, dan heeft u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef uw verzoek voor deelopzegging aan ons door via het formulier huurovereenkomst wijzigen.

Ik zeg de huur van mijn studentenkamer op. Kan ik een nieuwe kandidaat voordragen?

Algemeen

Ja, dat kan. Bij de bevestiging van de huuropzegging ontvangt u een coöptatie-formulier (instemmingsformulier). De nieuwe kandidaat én de meerderheid van de andere bewoners ondertekenen dit formulier. Stuur het ingevulde formulier vervolgens naar ikwilhuren@vidomes.nl.

Houd bij het voordragen rekening met het volgende:

  • De kandidaat studeert (voltijd of deeltijd) en kan dit aantonen door een bewijs van inschrijving aan TU Delft of Hogeschool.
  • Het bruto inkomen per jaar is maximaal €23.225,- (inkomen uit arbeid en eventueel stagevergoeding bij elkaar opgeteld).
  • Een lening van DUO telt niet mee als inkomen.

Ik kan geen nieuwe kandidaat vinden voor de studentenkamer. Wat moet ik doen?

Algemeen

Probeer de kamer eerst te adverteren op www.kamernet.nl. Veel studenten bezoeken deze website, omdat zij op zoek zijn naar een studentenkamer. Het plaatsen van een advertentie is gratis. Lukt het u niet om op tijd een nieuwe kandidaat te vinden? Geef dit dan aan ons door via contactformulier.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag