Zelf klussen

Voor een aanpassing aan uw woning heeft u altijd vooraf onze schriftelijke toestemming nodig. Aanpassingen moeten namelijk aan onze (technische) kwaliteitseisen voldoen. Bij toestemming ontvangt u informatie over de kwaliteitseisen. Op deze pagina staan voorbeelden van deze kwaliteitseisen.

Vraag eenvoudig toestemming aan door in te loggen in Mijn Vidomes en het formulier Aanvraag toestemming klussen in te vullen. U kunt ook per post toestemming aanvragen. In de brochure Zelf klussen aan uw woning leest u hoe u dit doet.

Veel gevraagd over Zelf klussen

Ik wil een kleine aanpassing doen in mijn huis. Moet ik dit ook aanvragen?

Algemeen

Ja, ook kleine veranderingen zoals het aanbrengen van stucwerk of wandtegels, moet u aanvragen bij Vidomes. Dit kan via het formulier Aanvraag toestemming klussen. U ontvangt van ons een schriftelijk bericht of u de aanpassing mag doen. Als u toestemming krijgt voor de aanpassing, dan ontvangt u de bijbehorende kwaliteitseisen.

Ik heb zelf verbouwd in mijn huis. Mag mijn aanpassing achterblijven als ik verhuis?

Algemeen

Komt de aanpassing de woning ten goede? Dan mag u deze - in overleg met Vidomes - bij vertrek laten zitten. Is de aanpassing moeilijk te onderhouden? Voldoet deze niet aan de kwaliteitseisen? Of maakt de aanpassing het lastig om de woning opnieuw te verhuren? Dan moet u de aanpassing verwijderen voor vertrek. Onze opzichter laat dit aan u weten.

Ik heb zelf verbouwd in de woning en daarmee meer waarde aan de woning toegevoegd. Krijg ik een vergoeding bij verhuizing?

Algemeen

Een verbouwing kost veel geld. Logisch dat u daar – als u gaat verhuizen – iets voor terug wilt krijgen. Voor grote aanpassingen (keukens, badkamers, enz.) geeft Vidomes soms een vergoeding. Voor de kleinere klussen kunt u de nieuwe huurder om een overnamebedrag vragen.

Heeft u verbouwingsplannen? Voor een aanpassing aan uw woning heeft u altijd vooraf onze schriftelijke toestemming nodig. Aanpassingen moeten namelijk aan onze (technische) kwaliteitseisen voldoen. Vraag eenvoudig toestemming aan door in te loggen in Mijn Vidomes en het formulier Aanvraag toestemming klussen in te vullen. 

Ik wil een gat boren in de muur, maar ik weet niet waar de kabels of leidingen lopen. Wat kan ik doen?

Algemeen

Om te controleren waar de kabels en leidingen in uw muur lopen, gebruikt u een leidingzoeker. Deze koopt u in de bouwmarkt. Vidomes heeft geen tekeningen van het leidingverloop in de woningen.

Mag ik zonwering ophangen aan de buitenkant van het raam?

Algemeen

Het plaatsen van zonwering aan de buitenkant van uw raam mag alleen als wij u hiervoor toestemming hebben gegeven. Sommige woningen of woongebouwen zijn niet geschikt voor het plaatsen van een zonwering. Daarnaast moet de zonwering ook voldoen aan bepaalde kwaliteitseisen. Dit verschilt per woning of woongebouw.

U vraagt eenvoudig toestemming aan door in te loggen in Mijn Vidomes en het formulier Aanvraag toestemming klussen in te vullen. U kunt ook per post toestemming aanvragen. In de brochure Zelf klussen aan uw woning leest u hoe u dit doet.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag