Ik zoek een seniorenwoning

Onze seniorenmakelaars helpen 55+ huurders* bij hun zoektocht naar een passende woning. Senioren hebben verschillende redenen waarom ze op een bepaald moment kleiner of gelijkvloers willen wonen. Omdat de kinderen het huis uitgaan, of omdat het tuinonderhoud te zwaar wordt. Soms wordt traplopen steeds moeizamer. Dan is een gesprek met een seniorenmakelaar misschien prettig. Samen met de seniorenmakelaar kunt u de mogelijkheden bespreken.

Inschrijving bij Woonnet Haaglanden

Om u te kunnen helpen moet u als woningzoekende staan ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden. Staat u al ingeschreven? Dan controleert de seniorenmakelaar - samen met u - uw inschrijving en vult deze eventueel aan. Bent u nog niet ingeschreven? U regelt dit via de website van Woonnet Haaglanden

Bent u 55+ , huurder van Vidomes en wilt u verhuizen van een grote woning naar een kleinere of gelijkvloerse woning?

Neem dan contact op met één van onze seniorenmakelaars via het contactformulier. U kunt ook ons KlantContactCentrum bellen op telefoonnummer 088 845 66 00.

*Jongere huurders, die vanuit een gewilde woning kleiner willen wonen, kunnen ook contact opnemen met de seniorenmakelaars.

Veel gevraagd over Ik zoek een seniorenwoning

Wat doet een seniorenmakelaar?

Algemeen

Onze seniorenmakelaars geven advies en helpen 55+ huurders bij hun zoektocht naar een passende woning. Dit is een woning die kleiner is en gelijkvloers waardoor u langer zelfstandig kunt wonen. Onze makelaars beantwoorden ook uw vragen, geven tips en bieden u zo veel mogelijk de helpende hand. Zij hebben goede kennis van de huurwoningen in uw gemeente en kunnen u adviseren welke woningen geschikt zijn, mede op basis van uw inkomen en het aantal personen dat verhuist. De grote woningen die senioren na hun verhuizing achterlaten, komen weer vrij voor gezinnen. Zo bevorderen onze seniorenmakelaars de doorstroming op de woningmarkt.

Ik ben 55-plusser, geen huurder van Vidomes maar wil kleiner wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

55-plusser en geen huurder van Vidomes
Als u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80m2 en met minimaal 4 kamers) achterlaat, kunt u contact opnemen met de seniorenmakelaar van Woonnet Haaglanden via de website van Woonnet Haaglanden. Bellen kan ook naar het KlantContactCentrum van Woonnet Haaglanden op telefoonnummer 088 - 488 70 00. 

Let op: uw huidige woningcorporatie moet dan wel aangesloten zijn bij Woonnet Haaglanden.

55-plusser en huurder van Vidomes
Als u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80m2 en met minimaal 4 kamers) achterlaat, kunt u contact opnemen met één van onze seniorenmakelaars via het contactformulier. Een seniorenmakelaar neemt dan contact met u op. Bellen kan ook via ons KlantContactCentrum op telefoonnummer 088 845 66 00.

Ik ben 55- plusser uit Delft en zoek een seniorenwoning in Delft. Waar vind ik de brochure 'Huurwoningen voor 55-plussers in Delft'?

Algemeen

U leest hier alles over in onze brochure 'Huurwoningen voor 55-plussers in Delft'.

Welke hulp biedt een seniorenmakelaar?

Algemeen

  • Geeft advies, beantwoordt vragen, telefonisch of tijdens een huisbezoek;
  • Brengt uw wensen in kaart en bespreekt eventuele mogelijkheden;
  • Kijkt samen met u of er onduidelijkheden zijn of obstakels/belemmeringen die uw verhuiswens in de weg staan;
  • Reageert eventueel voor u op woningen wanneer u dit zelf niet kunt, of houdt samen met u het aanbod in de gaten.

Nadat u contact heeft gezocht met een seniorenmakelaar wordt er – indien noodzakelijk - een huisbezoek gepland. Tijdens dit gesprek:

  • Kunt u uw wensen doorgeven;
  • Bespreekt de seniorenmakelaar de mogelijkheden. Bijvoorbeeld over de termijn waarop u zou willen verhuizen;
  • Vertelt de seniorenmakelaar welke woningen geschikt zijn voor uw situatie. Uw inkomen en het aantal personen dat meeverhuist zijn hierbij belangrijk: 
  • Adviseert de seniorenmakelaar u over de zaken die geregeld moeten worden voor de verhuizing;
  • Worden de financiële gevolgen besproken
  • Worden er vervolgafspraken gemaakt

Regelmatig houdt de seniorenmakelaar contact met u en helpt u bij het zoeken en reageren op het woningaanbod op Woonnet-Haaglanden.

Ik ben 55-plusser, huurder van Vidomes en wil kleiner wonen. Wat kan ik doen?

Algemeen

55-plusser en huurder van Vidomes
Als u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80m2 en met minimaal 4 kamers) achterlaat, kunt u contact opnemen met één van onze seniorenmakelaars via het contactformulier. Een seniorenmakelaar neemt dan contact met u op. Bellen kan ook via ons KlantContactCentrum op telefoonnummer 088 845 66 00.

Woont u in Delft, Rijswijk of Zoetermeer?
Heeft u een eengezinswoning in Delft, Rijswijk of Zoetermeer, dan komt u als 55-plusser ongeacht het woonoppervlakte in aanmerking voor bemiddeling.

55-plusser, maar geen huurder van Vidomes
Bent u 55-plusser, maar geen huurder van Vidomes en wilt kleiner wonen. Als u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80m2 en met minimaal 4 kamers) achterlaat, kunt u contact opnemen met de seniorenmakelaar van Woonnet Haaglanden via de website van Woonnet Haaglanden. Bellen kan ook naar het KlantContactCentrum van Woonnet Haaglanden op telefoonnummer 088 - 488 70 00. Let op: uw huidige woningcorporatie moet dan wel aangesloten zijn bij Woonnet Haaglanden.

Ik ben 55-plusser uit Zoetermeer en zoek een seniorenwoning in Zoetermeer. Waar vind ik de brochure 'Huurwoningen voor 55-plussers in Zoetermeer'?

Algemeen

Wij bieden - samen met de woningcorporaties De Goede Woning en Vestia - sociale en betaalbare huurwoningen aan voor senioren. U leest hier alles over in onze brochure 'Huurwoningen voor 55-plussers in Zoetermeer'.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag