Woning opleveren

Als u verhuist, moet u de woning netjes en schoon achterlaten. Tijdens de voorcontrole vertelt onze opzichter u hier meer over en maakt u samen afspraken.

Veel gevraagd over Woning opleveren

Ik kan niet aanwezig zijn bij de eindcontrole. Kan ik de afspraak verzetten?

We verplaatsen geen afspraken voor controles
Na uw huuropzegging zoeken we namelijk direct een nieuwe huurder. Kunt u écht niet bij de eindcontrole aanwezig zijn? Machtig dan iemand om namens u aanwezig te zijn. Dat kan via dit machtigingsformulier.

Wilt u de afspraak toch verzetten?
Dan betaalt u daarvoor € 45,- vergoeding plus de eventuele extra dagen huur.
Neem hiervoor contact met ons via het contactformulier.

Bent u niet aanwezig bij de eindcontrole?
Als u zich niet heeft afgemeld voor de eindcontrole, dan rekenen we hiervoor € 45,- aan kosten.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de voorcontrole. Kan ik de afspraak verzetten?

We verplaatsen geen afspraken voor controles
Na uw huuropzegging zoeken we namelijk direct een nieuwe huurder.  Kunt u écht niet bij de voorcontrole aanwezig zijn? Machtig dan iemand om namens u aanwezig te zijn. Dat kan via dit machtigingsformulier.

Wilt u de afspraak toch verzetten?
Dan betaalt u daarvoor € 45,- vergoeding. Neem hiervoor contact op met ons via het contactformulier.

Bent u niet aanwezig bij de voorcontrole?
Als u zich niet heeft afgemeld voor de voorcontrole, dan rekenen we hiervoor € 45,- aan kosten.

Ik heb de huur opgezegd en nu gaan jullie een voorcontrole doen. Wat is dat?

Tijdens een voorcontrole loopt onze opzichter samen met u door de woning. Hij of zij vertelt wat kan blijven zitten en wat u eventueel moet aanpassen, verwijderen of repareren. U ontvangt binnen 2 werkdagen een bevestiging van de voorcontrole. In deze bevestiging leest u ook wat de kosten zijn als u de afspraken niet nakomt. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de controle moeten klaar zijn. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Wilt u dat de gemeente grofvuil bij u ophaalt? Maak dan op tijd een afspraak. Het kan soms wel tot 15 werkdagen duren vóór de gemeente bij u langs kan komen. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Ik heb zelf verbouwd in mijn huis. Mag mijn aanpassing achterblijven als ik verhuis?

Komt de aanpassing de woning ten goede? Dan mag u deze - in overleg met Vidomes - bij vertrek laten zitten. Is de aanpassing moeilijk te onderhouden? Voldoet deze niet aan de kwaliteitseisen? Of maakt de aanpassing het lastig om de woning opnieuw te verhuren? Dan moet u de aanpassing verwijderen voor vertrek. Onze opzichter laat dit aan u weten.

Ik heb mijn woning niet netjes achtergelaten toen ik ging verhuizen. Wat nu?

Tijdens de voorinspectie vertelde de opzichter u hoe u uw woning moet opleveren. Blijkt bij de eindinspectie dat u de afspraken niet bent nagekomen? Dan maken wij deze punten alsnog in orde op uw kosten. Deze kosten staan op uw eindafrekening. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Ik heb zelf verbouwd in de woning en daarmee meer waarde aan de woning toegevoegd. Krijg ik een vergoeding bij verhuizing?

Een verbouwing kost veel geld. Logisch dat u daar – als u gaat verhuizen – iets voor terug wilt krijgen. Voor grote aanpassingen (keukens, badkamers, enz.) geeft Vidomes soms een vergoeding. Voor de kleinere klussen kunt u de nieuwe huurder om een overnamebedrag vragen.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag