Huur opzeggen

Bent u huurder van Vidomes?

Gerelateerde vragen

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

Algemeen

U kunt elke werkdag van de maand uw huur opzeggen. Daarbij geldt de wettelijke opzegtermijn van minstens één maand. Heeft u spullen ter overname? Dan adviseren we u om een opzegtermijn van minimaal 6 weken aan te houden. Dit geeft ons de ruimte om een nieuwe huurder voor uw woning te vinden. 

De einddatum hoeft NIET op de 1ste van de maand te zijn.
(bijvoorbeeld: is de opzegging ontvangen op 19 juni, dan is de einddatum een maand later, op 19 juli of later, dit moet wel een doordeweekse dag zijn)

Meer over dit onderwerp

Hoe moet ik mijn woning achterlaten?

Algemeen

U laat de woning leeg en schoon achter en de tuin moet netjes zijn. De werkzaamheden die vermeld staan op het inspectierapport van de controle moeten klaar zijn. Meer informatie leest u in de brochure Zo laat u de woning netjes achter.

Wilt u dat de gemeente grofvuil bij u ophaalt? Maak dan op tijd een afspraak. Het kan soms wel tot 15 werkdagen duren vóór de gemeente bij u langs kan komen. Op de website van uw gemeente vindt u meer informatie.

Meer over dit onderwerp

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

Algemeen

Tijdens de voorinspectie geven wij aan welke spullen u ter overname kunt aanbieden aan de nieuwe huurder. Dit kan tot aan de eindcontrole. De nieuwe huurder is niet verplicht iets van u over te nemen. De overname legt u vast in de overnameverklaring. U levert één ondertekend exemplaar in bij de eindcontrole. De overname en eventuele betalingen daarvoor regelt u zelf met de nieuwe huurder. Wij hebben hier geen rol in.

Meer over dit onderwerp