Ik zoek een seniorenwoning

Onze seniorenmakelaars helpen 55+ huurders bij hun zoektocht naar een passende woning. Ook begeleiden ze senioren bij het regelwerk voor de verhuizing. Jongere huurders, die vanuit een gewilde woning kleiner willen wonen, kunnen ook een beroep doen op de makelaars.

Senioren hebben verschillende redenen waarom ze op een bepaald moment kleiner of gelijkvloers willen wonen. Soms omdat hun kinderen het huis uitgaan of omdat het tuinonderhoud te zwaar wordt of omdat traplopen steeds moeizamer gaat.

Inschrijving bij Woonnet Haaglanden
Om u te kunnen helpen moet u als woningzoekende staan ingeschreven bij Woonnet-Haaglanden. Staat u al ingeschreven? Dan controleert de seniorenmakelaar - samen met u - uw inschrijving en vult deze eventueel aan. Bent u nog niet ingeschreven? Regel dit direct via de website van Woonnet Haaglanden

Bent u 55+ , huurder van Vidomes en wilt u verhuizen van een grote woning naar een kleinere of gelijkvloerse woning?
Neem dan contact op met één van onze seniorenmakelaars via het algemeen contactformulier. Er wordt dan contact met u opgenomen. Bellen kan ook via ons KlantContactCentrum op telefoonnummer 088 - 845 66 00.

Veel gevraagd over Ik zoek een seniorenwoning

Wat doet een seniorenmakelaar?

Onze seniorenmakelaars geven advies en helpen 55+ huurders bij hun zoektocht naar een passende woning. Dit is een woning die kleiner is en gelijkvloers waardoor u langer zelfstandig kunt wonen. Onze makelaars beantwoorden ook uw vragen, geven tips en bieden u zo veel mogelijk de helpende hand. Zij hebben goede kennis van de huurwoningen in uw gemeente en kunnen u adviseren welke woningen geschikt zijn, mede op basis van uw inkomen en het aantal personen dat verhuist. De grote woningen die senioren na hun verhuizing achterlaten, komen weer vrij voor gezinnen. Zo bevorderen onze seniorenmakelaars de doorstroming op de woningmarkt.

Waar vind ik de brochure 'Huurwoningen voor 55-plussers in Zoetermeer'?

Bent u 55 jaar of ouder en op zoek naar een 55-plushuurwoning in Zoetermeer? Wij bieden - samen met de woningcorporaties De Goede Woning en Vestia sociale - betaalbare huurwoningen aan voor senioren. U leest hier alles over in de brochure 'Huurwoningen voor 55-plussers in Zoetermeer'.

Binnenkort verschijnt de nieuwe versie van deze brochure. Wilt u deze ontvangen als hij klaar is?  Laat ons dit weten via: algemeen contactformulier.

Welke hulp biedt een seniorenmakelaar?

  • Geeft advies, beantwoordt vragen, telefonisch of tijdens een huisbezoek;
  • Brengt uw wensen in kaart en bespreekt eventuele mogelijkheden;
  • Kijkt samen met u of er onduidelijkheden zijn of obstakels/belemmeringen die uw verhuiswens in de weg staan;
  • Reageert eventueel voor u op woningen wanneer u dit zelf niet kunt, of houdt samen met u het aanbod in de gaten.

Ik ben 55-plusser, huurder van Vidomes en wil kleiner wonen. Wat kan ik doen?

Als u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80m2) achterlaat, kunt u contact opnemen met één van onze seniorenmakelaars via: algemeen contactformulier. Een seniorenmakelaar neemt dan contact met u op. Bellen kan ook via ons KlantContactCentrum op telefoonnummer 088 - 845 66 00.

Ik ben 55-plusser, geen huurder van Vidomes maar wil kleiner wonen. Wat kan ik doen?

Als u een eengezinswoning of een groot appartement (groter dan 80m2) achterlaat, kunt u contact opnemen met de seniorenmakelaar van Woonnet Haaglanden via de website van Woonnet Haaglanden. Bellen kan ook naar het KlantContactCentrum van Woonnet Haaglanden op telefoonnummer 088 - 488 70 00. 

Let op: uw huidige woningcorporatie moet dan wel aangesloten zijn bij Woonnet-Haaglanden.

Waar vind ik de brochure 'Huurwoningen voor 55-plussers in Delft'?

Bent u 55 jaar of ouder en op zoek naar een 55-plushuurwoning in Delft? Wij bieden samen met andere woningcorporaties betaalbare huurwoningen aan voor senioren. 

Binnenkort verschijnt deze brochure. Wilt u deze ontvangen als hij klaar is? Laat ons dit weten via het algemeen contactformulier of neem telefonisch contact met ons op via 088 - 845 66 00.

Zie ook

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag