Ondertekening huurovereenkomst

Voor het ondertekenen van de huurovereenkomst heeft u een afspraak met onze verhuurconsulent. Als u een partner heeft, moet deze ook aanwezig zijn.

Veel gevraagd over Ondertekening huurovereenkomst

Wat gebeurt er als ik het huurcontract kom tekenen?

Algemeen

  • Vidomes neemt de huurovereenkomst met u door. Daarna ondertekent u de overeenkomst. Uw eventuele partner moet ook een handtekening zetten.
  • We vragen u een handtekening te zetten onder de inkomensgegevens. U geeft hiermee aan dat u de juiste informatie heeft doorgegeven.
  • We bespreken de aanvraag van de huisvestingsvergunning (niet in Zoetermeer) met u. Soms kan Vidomes de aanvraag voor u doen, soms moet u zelf naar de gemeente. Dat ligt aan de gemeente waar u een woning gaat huren. Houd er rekening mee dat u bij enkele gemeenten betaalt voor de vergunningen.
  • We nemen de spelregels van het ‘Besluit kleine herstellingen’ en het 'Vidomes Serviceabonnement' met u door.
  • U betaalt minimaal de eerste maand huur, maar soms ook een tweede maand huur. Dat heeft te maken met de dag waarop de huur ingaat. Verder betaalt u € 54,33 aan administratiekosten (prijspeil 2023) en de eventuele legeskosten voor de huisvestingsvergunning. Voor onzelfstandige woningen betaalt u € 30,62 administratiekosten (prijspeil 2023). U ontvangt een e-mail met een iDEAL-betaallink voor de betaling van de administratiekosten.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag