Roggeakker

Het complex Roggeakker gaat plaats maken voor nieuwbouwwoningen. Vidomes heeft besloten om de huidige woningen in het complex te slopen.

In eerste instantie was het plan om groot onderhoud uit te voeren in het complex. Maar de kosten hiervoor bleken veel hoger te zijn dan we hadden verwacht. Buiten de hoge kosten stonden in de plannen ook nog niet alle werkzaamheden die nodig waren om het complex echt klaar te maken voor de toekomst. Zoals het isoleren van alle buitengevels en het gasloos maken van de woningen. Ook de onveilige hoekjes in het complex konden we niet oplossen met de huidige plannen. Om deze redenen is besloten om de woningen te slopen en nieuwbouw terug te plaatsen.

We slopen de flats niet eerder dan 1 oktober 2020
De bewoners hebben tijd nodig om een nieuwe woning te vinden, en zich voor te bereiden op hun verhuizing. Daarom heeft Vidomes de zogenaamde ‘peildatum’ voor de woningen aan de Roggeakker vastgesteld op 1 oktober 2019.

Sociaal statuut en voorrangsregeling
Vanaf de peildatum gaat ook het sociaal statuut in voor alle huurders van het complex Roggeakker. Hierin staan de rechten en plichten van bewoners van de woningen die gesloopt worden. Zo krijgen ze een verhuiskostenvergoeding. Ook krijgen de bewoners voorrang op andere woningzoekenden voor sociale huurwoningen binnen de regio Haaglanden. 

Heeft u vragen?
Stel deze gerust via ons 
contactformulier. Of via Facebook, Twitter of WhatsApp op 06 132 759 72. Belt u liever? Neem dan contact met ons op via 088 - 845 66 00.

Aanbod
Huur
Plaats
Zoetermeer
Soort
Sloop/nieuwbouw
Status
In uitvoering

Veelgestelde vragen

Hoe worden huurders op de hoogte gehouden?

Huurders van de Roggeakker worden via nieuwsbrieven en bijeenkomsten geïnformeerd.

Hoe worden de huurders van de garageboxen op de hoogte gehouden?

Huurders van de garageboxen zijn per brief geinformeerd.

Hoe gaat Vidomes om met het onderhoud van de huidige woningen aan de Roggeakker?

Bij klachten over de staat van een woning, kunnen bewoners dit melden als reparatieverzoek. Vidomes neemt vervolgens contact op om gezamenlijk de situatie te beoordelen.