Vertalen / Translate

Roggeakker

Het complex Roggeakker gaat plaats maken voor nieuwbouwwoningen. Vidomes heeft besloten om de huidige woningen in het complex te slopen.

In eerste instantie was het plan om groot onderhoud uit te voeren in het complex. Maar de kosten hiervoor bleken veel hoger te zijn dan we hadden verwacht. Buiten de hoge kosten stonden in de plannen ook nog niet alle werkzaamheden die nodig waren om het complex echt klaar te maken voor de toekomst. Zoals het isoleren van alle buitengevels en het gasloos maken van de woningen. Ook de onveilige hoekjes in het complex konden we niet oplossen met de huidige plannen. Om deze redenen is besloten om de woningen te slopen en nieuwbouw terug te plaatsen.

We slopen de flats niet eerder dan 1 oktober 2020
De bewoners hebben tijd nodig om een nieuwe woning te vinden, en zich voor te bereiden op hun verhuizing. Daarom heeft Vidomes de zogenaamde ‘peildatum’ voor de woningen aan de Roggeakker vastgesteld op 1 oktober 2019.

Sociaal statuut en voorrangsregeling
Vanaf de peildatum gaat ook het sociaal statuut in voor alle huurders van het complex Roggeakker. Hierin staan de rechten en plichten van bewoners van de woningen die gesloopt worden. Zo krijgen ze een verhuiskostenvergoeding. Ook krijgen de bewoners voorrang op andere woningzoekenden voor sociale huurwoningen binnen de regio Haaglanden. 

Meer informatie?
Neem dan gerust contact met ons op.

Aanbod
Huur
Plaats
Zoetermeer
Soort
Sloop/nieuwbouw
Status
In uitvoering

Veelgestelde vragen

Hoe gaat Vidomes om met het onderhoud van de huidige woningen aan de Roggeakker?

Bij klachten over de staat van een woning, kunnen bewoners dit melden als reparatieverzoek. Vidomes neemt vervolgens contact op om gezamenlijk de situatie te beoordelen.

Hoe verwijder ik schimmel- of vochtplekken in huis?

Dat kan met soda, bleekmiddel of een speciaal reinigingsproduct. Eventueel kunt u daarna een schimmelwerend middel of een schimmelwerende verf aanbrengen. Deze middelen koopt u in de bouwmarkt. Verwijder de schimmel- en vochtplekken zo snel mogelijk. 

Hoe voorkom ik schimmel- of vochtplekken in huis?

Schimmel- en vochtplekken ontstaan vaak in natte en vochtige ruimtes. Dit komt meestal door te weinig ventilatie. Ventileren doet u 24 uur per dag, 7 dagen per week. Een aantal tips:

  • Zet uw (klep)raampjes op een kier of zet de ventilatieroosters open.
  • Heeft u mechanische ventilatie? Laat deze dan continu aan staan.
  • Ventileer extra na het douchen en koken en als u de was in huis droogt.
  • Droog na het douchen de muren en vloer van de badkamer.
  • Beperk het aantal kamerplanten.
  • Naast ventileren ook luchten. Ventileren en luchten is niet hetzelfde. Luchten doet u door een paar minuutjes alle ramen en deuren tegen elkaar open te zetten.

Blijft u last houden van vocht en schimmel terwijl u wel goed ventileert? Meld het dan bij ons.

Hoe worden de huurders van de garageboxen op de hoogte gehouden?

Huurders van de garageboxen zijn per brief geinformeerd.

Hoe worden huurders op de hoogte gehouden?

Huurders van de Roggeakker worden via nieuwsbrieven en bijeenkomsten geïnformeerd.