Huur betalen

In de huurovereenkomst staat dat u de huur maandelijks vooruit moet betalen. De huur moet vóór de eerste van de maand op onze rekening staan. De huur passen we ieder jaar per 1 juli aan. Op deze pagina vindt u meer informatie over huur betalen.

Veel gevraagd over Huur betalen

Heeft Vidomes een goed energiecontract afgesloten?

Algemeen

Ongeveer een derde van onze huurders maakt gebruik van een collectieve energievoorziening (voor verwarming) in hun complex. Voor deze groep huurders heeft Vidomes een voordelig energiecontract afgesloten bij Eneco. Dit contract is geldig tot 1 januari 2024. Hoe de energieprijzen zich in 2023 ontwikkelen is onduidelijk. Toch hopen we dat de prijsstijgingen voor een collectief energiecontract vanaf 2024 beperkt blijven.

Heb ik een openstaand saldo?

Algemeen

U controleert dit eenvoudig via uw factuuroverzicht in Mijn Vidomes. Hier ziet u precies wat u heeft betaald en welke facturen nog openstaan. Heeft u geen Mijn Vidomes-account? Neem dan contact met ons op via vidomes.nl/contact.

Kan ik uitstel van betaling aanvragen voor het betalen van mijn huur?

Algemeen

Nee, uitstel van betaling aanvragen is niet mogelijk. Afhankelijk van uw situatie bekijken we of we met u een betalingsregeling kunnen afspreken. Neem hiervoor contact met ons op via het contactformulier.

Wanneer moet ik mijn huur betalen?

Algemeen

De huur moet vóór de eerste van de maand op onze rekening staan.

Ik heb geen factuur van de huur ontvangen. Wat nu?

Algemeen

Als u geen factuur heeft ontvangen, dan kunt het huurbedrag alsnog naar ons overmaken onder vermelding van uw adres en de maand. In Mijn Vidomes vindt u een overzicht van uw openstaande en betaalde facturen. Wilt u toch een kopie van de factuur ontvangen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Kan ik de huur contant of per pin betalen op het kantoor van Vidomes?

Algemeen

Nee, zowel contant betalen als pinnen op kantoor is niet mogelijk. U kunt betalen via automatische incasso of via overschrijving per bank.

Hoe geef ik mijn nieuwe bankrekeningnummer aan jullie door?

Algemeen

Geef uw nieuwe rekeningnummer zo snel mogelijk aan ons door. U regelt dit eenvoudig door in te loggen in Mijn Vidomes en dan het formulier Gegevens wijzigen in te vullen. Heeft u geen Mijn Vidomes-account? Neem dan contact met ons op via 088 845 66 00.

Let op: De rekening moet op naam van de hoofdhuurder of medehuurder staan. Is dit niet het geval? Dan kunnen wij uw verzoek niet verwerken.

Wat houdt de basishuur in?

Algemeen

De basishuur is het huurbedrag van uw woning zonder de servicekosten. 

Ik wil mijn huur automatisch betalen. Waar vind ik meer informatie?

Algemeen

Op de pagina automatische incasso vindt u alle veelgestelde vragen over dit onderwerp.

Wat is het IBAN bankrekeningnummer van Vidomes?

Algemeen

Ons bankrekeningnummer is NL28 INGB 0000147344.

Mijn automatische huurbetaling is niet goed gegaan (gestorneerd). Wat kan ik doen?

Algemeen

Als u te weinig saldo op uw rekening heeft, wordt de huur niet aan ons overgemaakt. U ontvangt dan een herinnering van ons. Maak de huur alsnog aan ons over op ons bankrekeningnummer NL28 INGB 0000147344. Vermeld daarbij het betalingskenmerk of uw postcode en huisnummer.

Mag ik de huur op een andere dag betalen dan de 1e van de maand?

Algemeen

Nee, de huur moet voor de 1e van de maand betaald zijn. Lukt dit niet? Bel dan met ons via 088 845 66 00.

Op welke manieren kan ik de huur betalen?

Algemeen

Het gemakkelijkste is om de huur te betalen via automatische incasso. Als uw huur verandert, past Vidomes het bedrag aan. U kunt uw huur ook zelf overmaken. Via internetbankieren stelt u bijvoorbeeld een maandelijkse opdracht in. Natuurlijk kunt u de huur ook steeds handmatig overmaken. Ons bankrekeningnummer is NL28 INGB 0000147344. Vermeld het betalingskenmerk of uw postcode en huisnummer. Stelt u zelf een maandelijkse betaalopdracht in? Vergeet dan niet het bedrag aan te passen als uw huurprijs wijzigt.

Ik heb te veel huur betaald. Wanneer wordt mijn overschot overgemaakt?

Algemeen

De overschotten (ook wel voorstanden genoemd) betalen we uit als we geen huur of andere kosten van u tegoed hebben. Heeft u een overschot en wilt u dat wij deze uitbetalen? Geef dit dan aan ons door via het contactformulier. Wij betalen de overschotten elke dinsdag uit.

Ik heb geen eigen energieaansluiting maar maak gebruik van de collectieve energievoorziening in mijn complex. Moet ik mijn voorschotbedrag aanpassen?

Algemeen

Nee, tot 1 januari 2024 hoeft u het bedrag niet aan te passen. Dankzij goede prijsafspraken met Eneco blijven deze collectieve energiekosten laag. De kosten voor gas en/of elektra betaalt u aan Vidomes.

Betaalt u via de servicekosten mee aan het energieverbruik van bijvoorbeeld liften en algemene verlichting in uw complex?
Ook dan profiteert u van deze gemaakte prijsafspraken met Eneco. Maar moest u bij de eindafrekening over 2021 bijbetalen voor uw warmtelevering? Dan adviseren wij u om uw voorschotbedrag per direct te verhogen om te voorkomen dat u in 2023 moet bijbetalen op uw eindafrekening over 2022.

Ik woon in een VvE-complex met een collectieve energievoorziening. Moet ik mijn voorschotbedrag aanpassen?

Algemeen

Ja, ons advies is om uw voorschotbedrag te verhogen! Ook in 2023 blijven de gas- en energieprijzen naar verwachting hoog. En omdat de meeste VvE’s elk jaar een nieuw energiecontract afsluiten, adviseren wij u om nu alvast uw voorschotbedrag te verhogen. Zo voorkomt u dat u te veel moet bijbetalen op uw eindafrekening die u elk jaar voor 1 juli ontvangt. 

Goed om te weten
De huidige kostenstijging ziet u terug op uw eindafrekening van 2022 die u voor 1 juli 2023 ontvangt.

Ik woon in één van de Prinsenflats in Rijswijk of in het complex aan de Isaac da Costalaan in Delft. Moet ik mijn voorschotbedrag aanpassen?

Algemeen

In februari 2022 heeft u een brief van ons ontvangen over de aanpassing van uw voorschotbedrag warmtelevering per 1 maart 2022. En in juni 2022 ontving u een brief waarin we u informeerden over de prijsstijging. Niet bij alle huurders hoefden we het voorschotbedrag aan te passen. Wilt u het voorschotbedrag wel verhogen? Pas het voorschotbedrag dan zelf aan via het formulier Voorschot warmtelevering aanpassen.

Goed om te weten
Vanaf 2023 is het verstandig om opnieuw uw voorschotbedrag te verhogen om te voorkomen dat u te veel moet bijbetalen op uw eindafrekening over 2022.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag