Huuraanpassing

Elk jaar passen we op 1 juli de huren aan. U krijgt daar een brief over van ons in april. Heeft u vragen over de huuraanpassing? Of wilt u een tijdelijke huurkorting aanvragen? Dan zit u hier goed! We hebben alle informatie voor u op een rij gezet

Wat voor woning huurt u?

Niet elke huurder krijgt dezelfde huuraanpassing. Dat hangt onder meer af van uw huurcontract en wat uw inkomen is. En voor bijvoorbeeld parkeerplaatsen en garages gelden weer andere regels. Op zoek naar specifieke informatie? Klik dan op één van de onderstaande knoppen.

Heeft u andere vragen?

Bijvoorbeeld over ons huurbeleid of de servicekosten? In het blokje ‘Direct naar’ vindt u de linkjes naar de juiste pagina's voor meer informatie.

Veel gevraagd over Huuraanpassing

Ik hoorde (bij NOS journaal) dat Vidomes iets van een huurverlaging / huurgarantie kan geven bij verhuizing naar een kleinere woning. Hoe zit dat?

Algemeen

Vidomes helpt senioren (55+ huurders) die willen verhuizen van een grote woning naar een gelijkvloerse woning met maatwerk. We zorgen er bijvoorbeeld voor dat de huur past bij het inkomen. Dan verlagen we de huur bijvoorbeeld naar €650 als een huurder een laag inkomen heeft van bijvoorbeeld €20.000.

Soms hebben huurders op dit moment een hoger inkomen, maar voorzien ze dat hun inkomen binnen een paar jaar gaat dalen. Dan willen ze niet gedwongen zijn opnieuw te verhuizen. In zo’n situatie kunnen wij in het huurcontract een garantie opnemen. Het komt erop neer dat we de huur verlagen naar een sociale huur, als de huurder later een inkomen heeft waarmee hij in aanmerking komt voor huurtoeslag.

 Dit speelt bij huurders met een inkomen vanaf €52.000 per jaar die een woning gaan huren, die duurder is dan €879.

Voorbeeld
Een stel heeft nu een gezamenlijk inkomen van €65.000 en komt niet in aanmerking voor een woning onder de €879. Wij bieden een woning aan met een huur van bijvoorbeeld €980 en nemen een huurgarantie op in het contract.

Over drie jaar overlijdt een van de partners en zakt het inkomen naar €30.000. Daarmee kan de huurder in aanmerking komen voor huurtoeslag. Vidomes verlaagt de huur dan naar de huurprijsgrens van dat moment (die is nu €879).

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag