Medehuurder

U bent medehuurder als u op de huurovereenkomst staat. Bent u getrouwd of geregistreerd partner? Dan bent u automatisch medehuurder. Als medehuurder heeft u dezelfde rechten en plichten als de hoofdhuurder.

Veel gevraagd over Medehuurder

Mijn partner en ik zijn niet getrouwd en hebben geen geregistreerd partnerschap. Kan ik medehuurder worden?

Algemeen

Ja, dat kan, maar alleen als:

  • u langer dan twee jaar bij uw partner in huis woont,
  • u met hem of haar een duurzame relatie heeft,
  • u de volledige huur kunt betalen.

Mijn partner en ik gaan trouwen of een geregistreerd partnerschap aan. Word ik automatisch medehuurder?

Algemeen

Als u getrouwd bent of een geregistreerd partnerschap heeft en beiden staat inschreven op het adres van de huurovereenkomst, dan bent u automatisch medehuurder. Dit betekent dat u allebei dezelfde rechten en plichten heeft. U vindt deze in de huurovereenkomst.

Wij horen graag van u dat er een medehuurder is. Vul hiervoor het formulier 'verzoek registratie medehuurderschap voor gehuwden en geregistreerd partners' in. Stuur hierbij ook een huwelijksakte/trouwboekje of documenten over het geregistreerd partnerschap mee. Upload het ondertekende formulier met de documenten via het contactformulier.

Heeft u geen e-mail? Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar:

Vidomes
Postbus 390
2600 AJ Delft

Kan de onderhuurder medehuurder worden?

Algemeen

Nee, dat kan niet. Aan het einde van de periode verlaat de onderhuurder de woning. Ook als u besluit niet meer zelf in de woning te wonen. Het is de verantwoordelijkheid van de onderhuurder om zelf te zorgen voor een andere woonruimte.

Wanneer is een huishouden duurzaam?

Algemeen

Als u minimaal 2 jaar samenwoont en u beiden bij de gemeente staat ingeschreven op het adres. U deelt de kosten van de huishouding en u wilt in de toekomst blijven samenwonen. U kunt dit aantonen met documenten, bijvoorbeeld een samenlevingscontract, gezamenlijke rekeningen of verzekeringen, enzovoort.

Hoeveel huurders kunnen er op een huurovereenkomst?

Algemeen

Bij Vidomes kunnen er maximaal 2 personen als huurders in een huurovereenkomst staan. Bij hoge uitzondering kunnen we hier van afwijken.

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag