Huur opzeggen

Uw huur kunt u op elke werkdag van de maand opzeggen. Doe dit wel minimaal één maand van tevoren. U regelt uw huuropzegging eenvoudig door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Huur opzeggen in te vullen. Na ontvangst van uw huuropzegging sturen we u een bevestiging met de einddatum van uw huurovereenkomst. U vindt hierin ook de data van de voor- en eindcontrole.

Veel gevraagd over Huur opzeggen

Ik heb de huur opgezegd. Krijg ik nog borg terug?

Nee, vanaf 2000 vragen wij voor onze sociale huurwoningen geen borg meer. Voor onze sociale huurwoningen geldt dat alle borg – tot en met 1999 – is terugbetaald aan alle huurders.

Ik kan niet aanwezig zijn bij de controle, kan ik iemand in mijn plaats sturen?

Ja, u kunt iemand machtigen om namens u aanwezig te zijn. Vult u daarvoor het machtigingsformulier in.

Hoe geef ik mijn eindstanden van water en energie door?

U ontvangt van de opzichter een rapport met uw meterstanden. U geeft uw meterstanden zelf online door aan uw water- en energieleveranciers.

Ik heb de huur opgezegd. Kan ik de einddatum nog veranderen?

Ja, in de meeste gevallen kan dat wel. Vult u hiervoor het contactformulier in.

Mijn echtgenoot / geregistreerd partner is overleden. Ik blijf in de woning wonen. Wat moet ik doen?

Gecondoleerd met het verlies van uw partner of huisgenoot. Upload het ondertekende formulier 'verzoek naamswijziging omdat (mede)huurder is overleden' met de documenten via het contactformulier.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft 

Wij nemen de aanvraag in behandeling zodra wij de documenten hebben ontvangen. Daarna worden de documenten gecontroleerd en gekeken of de achtergebleven persoon hoofdhuurder mag worden van de woning.

Als de aanvrager ook het hoofdverblijf heeft in de woning én gehuwd is of is geregistreerd partner met de overleden hoofdhuurder, dan zetten wij de huurovereenkomst over op naam van de aanvrager.

Ik heb de huur opgezegd. Hoe zit het met overname?

U kunt uw spullen ter overname aanbieden aan de nieuwe huurder tot aan de eindcontrole. De nieuwe huurder is niet verplicht iets van u over te nemen. De overname legt u vast in de overnameverklaring. U levert één ondertekend exemplaar in bij de eindcontrole. De overname en eventuele betalingen daarvoor regelt u zelf met de nieuwe huurder. Wij hebben hier geen rol in.

Kan iemand anders mijn huur opzeggen?

Nee, alleen de huurder die op de huurovereenkomst staat kan opzeggen. Is er een medehuurder? Dan tekent u beiden voor de opzegging.

Mijn partner en ik gaan scheiden / uit elkaar. Welke gevolgen heeft dat voor de huurovereenkomst?

Door het huwelijk of een geregistreerd partnerschap bent u beiden huurder van de woning. Dit blijft zo totdat de rechter de echtscheiding uitspreekt. De rechter bepaalt wie van u beiden in de woning mag blijven wonen. Pas nadat de uitspraak is ingeschreven bij de gemeentelijke basisadministratie (GBA) is de echtscheiding een feit.

Daarna kunt u ons vragen de naam op de huurovereenkomst te wijzigen. Upload daarvoor het - door beiden - ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het contactformulier. In het formulier leest u welke papieren u mee moet sturen.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Ik wil de huur opzeggen van iemand die is overleden. Hoe doe ik dat?

U kunt de huur eenvoudig opzeggen door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Huur opzeggen in te vullen. Dit kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is maximaal twee maanden.

Ik heb mijn huur opgezegd. Wat moet ik allemaal regelen?

Als u verhuist is het belangrijk dat u de woning netjes en schoon achterlaat. In de brochure Zo laat u de woning netjes achter leest u hoe u dat doet.

Per welke datum kan ik mijn huur opzeggen?

U kunt elke werkdag van de maand uw huur opzeggen. Daarbij geldt de wettelijke opzegtermijn van minstens één maand.

Mijn partner en ik gaan uit elkaar. Eén van ons wil in de woning blijven wonen. Wat moeten we doen?

Staat de huurovereenkomst op beide namen? Dan heeft u wettelijk gezien beiden recht op de woning. U bepaalt samen wie in de woning blijft wonen. Geef uw verzoek voor deelopzegging aan ons door. Upload hiervoor het ondertekende formulier 'verzoek huuropzegging door één van de huurders' met de documenten via het contactformulier. U ontvangt binnen 2 weken een reactie van ons. Let op: het kan zijn dat wij niet akkoord gaan met uw verzoek tot deelopzegging. Meer hierover leest u hier.

Heeft u geen e-mail?
Dan kunt u de aanvraag ook sturen naar: Vidomes, Postbus 390, 2600 AJ Delft.

Ik heb mijn huur opgezegd. Kan ik dit terugdraaien?

Ja, dit kan zolang woning nog niet doorverhuurd is. U kunt dit schriftelijk bij ons melden via het contactformulier.

Hoe zeg ik mijn huur op?

U zegt eenvoudig de huur op door in te loggen in Mijn Vidomes en vervolgens het formulier Huur opzeggen in te vullen. Dat kan op elke werkdag van de maand. De opzegtermijn is minimaal één maand.

Het kan ook gebeuren dat u de huur van een overleden familielid, vriend of kennis wilt opzeggen. Ook hiervoor gebruikt u het formulier Huur opzeggen.

Ik kan geen nieuwe kandidaat vinden voor de studentenkamer. Wat moet ik doen?

Probeer de kamer eerst te adverteren op www.kamernet.nl. Deze website wordt veel bezocht door studenten die op zoek zijn naar een studentenkamer. Het plaatsen van een advertentie is gratis. Lukt het u niet om op tijd een nieuwe kandidaat te vinden? Geef dit dan aan ons door via contactformulier.

Ik zeg de huur van mijn studentenkamer op. Kan ik een nieuwe kandidaat voordragen?

Ja, dat kan. Bij de bevestiging van de huuropzegging ontvangt u een coöptatie-formulier (instemmingsformulier). Dit formulier moet ondertekend worden door de nieuwe kandidaat én de meerderheid van de andere bewoners. Stuur het ingevulde formulier vervolgens naar ikwilhuren@vidomes.nl.

Houd bij het voordragen rekening met het volgende:

  • De kandidaat studeert (voltijd of deeltijd) en kan dit aantonen door een bewijs van inschrijving aan TU Delft of Hogeschool.
  • Het bruto inkomen per jaar is maximaal €23.225,- (inkomen uit arbeid en eventueel stagevergoeding bij elkaar opgeteld).
  • Een lening van DUO telt niet mee als inkomen. 

Niet gevonden wat u zocht?

Is uw vraag niet beantwoord of vindt u de juiste informatie niet? Stel uw vraag online, dan beantwoorden wij deze zo spoedig mogelijk.

Stel uw vraag