Vertalen / Translate

E-deal Aardgasvrij voor Delftse wijk Voorhof-Oost

De E-deal Aardgasvrij voor de Delftse wijk Voorhof-Oost is een feit! Op 28 augustus zetten de gemeente Delft en de vastgoedeigenaren Vidomes, DUWO, Woonbron, Woonhave, Vestia en VVE Multatuliweg hun handtekening onder deze energiedeal. Dat betekent dat zij hun krachten bundelen en samen onderzoeken hoe ze deze wijk aardgasvrij kunnen maken.

De samenwerkingspartners vinden het belangrijk om hun bijdrage te leveren aan duurzame ambities. Daarnaast is het onvermijdelijk dat in de toekomst iedereen overstapt van aardgas naar een duurzame energiebron. Dat vraagt om geduld, want daar kom best veel bij kijken. Denk aan nieuwe aansluitingen en een goede planning. De samenwerking tussen gemeente, woningcorporaties en andere vastgoedeigenaren is daarbij ook essentieel.

Duurzaam en betaalbaar
In Voorhof-Oost is het bestaande gasgestookte warmtenet aan vervanging toe. Een mooi moment om te zoeken naar een duurzame energiebron voor verwarming van de woning, warm water en koken. Belangrijk uitgangspunt hierbij is dat dit ook betaalbaar blijft voor de bewoners.

Ambitie van Vidomes: in 2035 zijn al onze woningen aardgasvrij
Dit onderzoek in Voorhof-Oost levert Vidomes weer kennis op voor de aanpak van de rest van ons bezit. Want onze ambitie is dat in 2035 al onze woningen aardgasvrij zijn.

Foto: Charles Borsboom

Foto: Charles Borsboom

Terug naar overzicht