Koolmonoxide complex Prinses Annalaan in Leidschendam-Voorburg

UPDATE - 11-04-2019:
De bewoners aan de Annalaan hebben allemaal weer warm water. De ketel is gerepareerd, enkele onderdelen zijn vervangen en na uitvoerig testen kon de ketel veilig weer aan. Alle bewoners hebben een brief gekregen met deze boodschap.
-- 10/4/2019: -- Helaas mag ook vandaag de ketel nog niet aan. De installateur en een extern deskundige concludeerden tijdens het testen dat er onderdelen vervangen moeten worden. Deze zijn inmiddels besteld en kunnen naar verwachting morgen worden geplaatst. Dat betekent dat de bewoners ook vandaag nog geen warm water hebben. Maar veiligheid staat vanzelfsprekend voorop. De CV werkt wel, dus zij hebben gewoon verwarming.

-- 9 april 2019: --

Eind van de middag is er in een VvE-complex aan de Prinses Annalaan in Leidschendam-Voorburg koolmonoxide vrijgekomen. In dit bericht een update.

Wat is er gebeurd?
Door een defect aan de ketel in een ketelhuis is er koolmonoxide vrijgekomen. De brandweer heeft de bewoners die thuis waren, preventief geëvacueerd. Een deel van de woningen is vervolgens door de brandweer gecontroleerd op koolmonoxide. Na deze check heeft de brandweer de woningen vrijgegeven, en konden alle bewoners weer naar huis. De woningen zijn dus veilig.

Goed ventileren is belangrijk
De brandweer adviseert alle bewoners - maar zeker de bewoners die eerder niet thuis waren - om goed te ventileren. Dit betekent dat de bewoners deuren en ramen goed tegen elkaar open moeten zetten. Alle bewoners hebben hier inmiddels een brief over gekregen.

Geen warm water
In het hele complex is er in ieder geval vanavond en vannacht geen warm water. De ketel gaat niet meer aan. De CV doet het wel. De VvE-beheerder Winter Valkenier gaat morgenochtend meteen aan de slag om dit zo snel mogelijk te laten repareren. 
Terug naar overzicht