Aanleg glasvezel

In een aantal gemeenten werken momenteel verschillende partijen (zoals KPN Netwerk NL en Open Dutch Fiber) aan een glasvezelnetwerk. Inwoners krijgen hierdoor de keuze om aangesloten te worden op sneller en toekomstbestendig internet, wifi, televisie en telefonie. Vidomes geeft deze partijen toestemming voor de aanleg van het glasvezelnetwerk in haar complexen.

Sneller internet is belangrijk voor onze toekomst

Vidomes vindt dat het aansluiten van haar huurwoningen op het glasvezelnetwerk van grote waarde is voor de toekomst. Sneller internet wordt steeds belangrijker in de maatschappij. Denk aan versnelde digitalisering tijdens de coronapandemie. Vidomes geeft haar bewoners daarom graag de mogelijkheid om voor deze optie te kiezen.

Het is gratis en u zit nergens aan vast

Het aansluiten van uw woning op het glasvezelnetwerk is gratis. Voor het installeren van het aansluitpunt in uw woning is wél uw toestemming nodig. Vidomes adviseert u om hieraan mee te werken, zodat uw woning een snelle glasvezelaansluiting krijgt. Goed om te weten: als u meewerkt, bent u niet verplicht om ook een glasvezelabonnement te nemen! U bepaalt zelf of u internet via glasvezel wilt.

Let op: U bent wél verplicht toegang te geven tot uw woning voor de aanleg van de glasvezelkabels bij boven-of naastgelegen woningen.