Bestuurders Vidomes en Fonteynenburg wisselen tien dagen van functie!

Eind maart krijgen Vidomes en Fonteynenburg tijdelijk een nieuwe bestuurder. Jacco Maan en Marja van Leeuwen wisselen dan voor anderhalve week van stoel. Een bijzondere bestuurswissel, met als doel meer inzicht krijgen in elkaars organisaties en hun wederzijdse perspectief op wonen en zorg verbreden. De ruil vindt plaats in het kader van het uitwisselingsprogramma Trading Places.

Jacco en Marja zien uit naar de wissel. Zij zijn ervan overtuigd dat dit niet alleen Vidomes en Fonteynenburg, maar ook hen persoonlijk nieuwe inzichten oplevert. Inzichten die de samenwerking tussen beide organisaties verder zal versterken. Om daarmee ook bij te dragen aan het woonplezier en de zelfredzaamheid van hun klanten.

“Er liggen best veel uitdagingen als we kijken naar kwetsbare inwoners”, zegt Marja. ”De vraag is hoe we daar samen mee omgaan. Ik kijk vooral uit naar de nieuwe wereld waar ik straks in terechtkom, het is echt uit mijn comfortzone. Ik ben daar heel nieuwsgierig naar."

Ook Jacco verheugt zich op de wissel. “Fonteynenburg is expert in het begeleiden van psychisch kwetsbare mensen. Zij stimuleren actief de mogelijkheden die mensen hebben - vanuit eigen kracht. Daar geloof ik ook sterk in. Bij Vidomes zien we onder onze huurders steeds vaker mensen met een psychische achtergrond. Een deel van hen zorgt helaas soms voor forse overlast. Ingewikkeld voor de bewoners eromheen, en een worsteling voor ons. Dit maakt het voor mij extra interessant om júist bij Fonteynenburg in de keuken te kijken!”

Weten wat Jacco Maan en Marja van Leeuwen nog meer over deze functiewissel vertellen? Bekijk dan hieronder de voorbeschouwing.

De wissel is te volgen via de socialmediakanalen en websites van beide organisaties.