Huuraanpassing per 1 juli 2022

Eind april ontvangt u weer de brief over de jaarlijkse huuraanpassing. Voor de meeste huurders verhogen wij het huurbedrag met 2,3%. Dit is het inflatiepercentage tot november 2021. Huurders met een hoger inkomen krijgen een hogere huurverhoging en huurders met een laag inkomen en hoge huur kunnen huurkorting aanvragen.

Inflatiecorrectie

Voor 2022 heeft minister De Jonge van Volkshuisvesting bepaald dat alle woningcorporaties maximaal een inflatievolgende huurverhoging (= 2,3 %) mogen vragen. We zijn blij dat de minister niet het huidige inflatiepercentage van bijna 12% doorvoert.  

Sommige huurders krijgen een inkomensafhankelijke huurverhoging

Heeft u een relatief hoog inkomen? Dan krijgt u een inkomensafhankelijke huurverhoging. Dit betekent dat wij uw huur verhogen met € 50,- of € 100,-, afhankelijk van de hoogte van uw inkomen.

Tijdelijke huurkorting

Huurders met een laag inkomen en een huur vanaf € 633,- hebben misschien recht op een tijdelijke huurkorting. Valt u binnen deze groep huurders? Vul dan vanaf eind april de ‘Aanvraag tijdelijke huurkorting’ in via vidomes.nl/huuraanpassing. U ziet dan direct of u hiervoor in aanmerking komt.

Heeft u problemen met het betalen van uw huur?

Neem meteen contact met ons op via 088 - 845 66 00. Samen zoeken we dan naar een oplossing. In sommige gevallen verwijzen we u door naar organisaties die u begeleiden bij uw financiële situatie, of naar schuldhulpverlening. En soms kunt u met ons een betalingsregeling treffen. Wacht dus niet te lang: hoe eerder we samen een oplossing vinden, hoe beter het voor u is.

Meer informatie over de huuraanpassing

Op vidomes.nl/huuraanpassing vindt u alle informatie en veelgestelde vragen over de huuraanpassing.