Vidomes tekent overeenkomst voor nieuwbouw in Delft

Vidomes en BAM Wonen hebben de overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en de realisatie van 68 appartementen en 23 eengezinswoningen aan de Van der Goesstraat en Van Schuijlenburchstraat in Delft. De energiezuinige appartementen en eengezinswoningen in de sociale huur worden op de locatie gebouwd waar vorig jaar 86 maisonnettewoningen werden gesloopt. Het ontwerp is van VD+M architecten.

Planning
Eind 2019 rondde Vidomes de sloop van de maisonnettewoningen af. De gemeente Delft startte begin dit jaar met de rioleringswerkzaamheden rondom de locatie. Het riool wordt vernieuwd en aangepast naar een gescheiden systeem voor de afvoer van regenwater en van afvalwater. Aansluitend start BAM Wonen rond de zomer met de bouw van de appartementen en woningen.

Energiezuinige nieuwbouw
Passend bij het beleid van de gemeente Delft en van Vidomes komt er een gevarieerd woningaanbod terug: eengezinswoningen en twee-, drie-, en vierkamerappartementen. Alle 91 woningen worden energiezuinig gebouwd, de meeste nul-op-de-meter. Ze worden goed geïsoleerd en er komt een warmtepomp die gebruikmaakt van bodemwarmte waardoor ze gasloos gerealiseerd worden. Ook komen er zonnepanelen op het dak. Oplossingen als een slimme waterberging, groene erfafscheiding en vleermuiskasten maken de duurzame woningen compleet.  

De appartementen worden ‘levensloopbestendig’
Dit betekent dat huurders - ook als ze minder mobiel zijn - langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Een belangrijk punt voor de gemeente en voor Vidomes. De vraag naar levensloopbestendig wonen neemt toe door de vergrijzing en extramuralisering. BAM Wonen verwacht de eerste woningen rond de zomer van 2021 op te leveren.