Zet uw ‘groene’ buur in het zonnetje

Heeft u buren met een bijzonder milieuvriendelijke tuin? Of kent u een bewoner met goede en groene ideeën waar niet alleen het milieu maar ook andere bewoners blij van worden? Meld deze buur dan nu aan bij Vidomes. Van alle inzendingen belonen we drie buren met een cadeautje.

Vidomes vindt comfortabel, gezond en energiezuinig wonen belangrijk. Daarom maken we onze woningen steeds duurzamer. Zo plaatsen we bijvoorbeeld vaker zonnepanelen op het dak, maken we elektrisch koken mogelijk of houden we met een zonnescherm de hitte buiten de woning. Dit doen we stap voor stap.

Ook u maakt waarschijnlijk bewuste keuzes. Zo bepaalt u zelf hoe hoog u de thermostaat zet. U kiest de beplanting in uw tuin of voor uw balkon en of u regenwater wilt opvangen. Wellicht koopt u energiezuinige elektrische apparaten of vervangt u oude lampen voor ledlampen. En misschien doet u in uw complex wel mee aan het hergebruik van spullen, de inzameling van oud papier of het gezamenlijk onderhoud van het groen.

Nomineer een van uw buren
Iedereen doet op zijn of haar manier wel wat voor een duurzamere wereld. Maar sommige buren zijn daar wel heel goed in. Bent u trots op een buurman of buurvrouw die de tuin of het balkon bij- of vogelvriendelijk heeft ingericht? Geeft u graag meer aandacht aan een idee van een bewoner, dat het milieu en andere bewoners (financieel) kan helpen? Wij zetten deze bewoner graag in het zonnetje. Niet alleen om uw buur te bedanken, maar ook om anderen te inspireren.

Nomineren gaat heel gemakkelijk:

  • Stuur ons een bericht via het contactformulier.
  • Leg in de mail uit waarom u uw buurman of buurvrouw nomineert.
  • Heeft u ook foto’s? Dan ontvangen we die graag.

Uit alle aanmeldingen kiest Vidomes drie bewoners. In overleg met u ontvangt de winnaar een presentje.

Duurzaamheidspanel
Wist u dat Vidomes ook een Duurzaamheidspanel heeft? Met het panel bespreken wij verschillende uitdagingen op het gebied van duurzaamheid. Lijkt het u leuk om hierover mee te praten met Vidomes? Meld u dan nu aan.