Bestuurswissel woningcorporatie Vidomes

Afscheid Daphne Braal; Jacco Maan beoogd nieuwe voorzitter RvB

Vidomes-bestuurder Daphne Braal legt per april 2024 haar functie neer als voorzitter van de Raad van Bestuur. Zij heeft er dan twee bestuurstermijnen opzitten, en neemt na acht jaar afscheid van Vidomes. 

Trots, plezier en voldoening
Daphne Braal zegt hierover: "Ik heb acht jaar met heel veel plezier en voldoening gewerkt bij Vidomes. En ik heb samen met een geweldig team aan collega’s gebouwd aan een organisatie met een eigen karakter, waar mensen met trots en plezier werken, en heel gedreven zijn om het verschil te maken voor onze huurders. Voor mij is het nu tijd om mijn vleugels uit te slaan. Ik ga mij oriënteren op een nieuwe omgeving. Dat ik hierbij primair naar het maatschappelijk domein zal kijken, is voor mij wel helder. Daar ligt mijn hart.”

Wijsheid en bezieling
Dirk Elsen is voorzitter van de Raad van Commissarissen. Ook hij blikt terug op de bestuursperiode van Daphne. “Daphne heeft de afgelopen jaren met veel bezieling en wijsheid leiding gegeven aan Vidomes; de laatste vijf jaar samen met Jacco in een goedwerkend tandem. Als Raad kijken wij dan ook met veel respect en waardering naar Daphnes inspanning om Vidomes - ook bestuurlijk - op de kaart te zetten. En we zijn er trots op dat dat gelukt is. Daphne laat een organisatie achter die klaar is voor de toekomst! Wij als RvC wensen Daphne dan ook veel succes in haar verdere loopbaan, en wij zijn ervan overtuigd dat zij ook in de toekomst blijft bijdragen aan een mooie samenleving.”

Jacco Maan beoogd nieuwe voorzitter Raad van Bestuur
Elsen vervolgt: “Ik ben blij in één adem te kunnen noemen dat er een voorgenomen besluit ligt om Jacco Maan per 1 april tot nieuwe voorzitter van de Raad van Bestuur te benoemen. Jacco is na vijf jaar prima ingevoerd in de volkshuisvesting, en brengt vernieuwing en energie. De voorgenomen benoeming zorgt voor bestuurlijke continuïteit - hard nodig in deze ingewikkelde tijd op de woningmarkt.”

Daphne Braal is tot 1 april in dienst bij Vidomes. In de tussentijd gaat de Raad van Commissarissen op zoek naar een nieuwe bestuurder, die de rol van lid van de Raad van Bestuur zal gaan bekleden.