De eerste bliksemstage met jonge talenten!

Op 22 mei hadden we 12 leerlingen van het SC Delfland op bezoek. Deze eerste jaars kregen van ons een ‘bliksemstage' om kennis te maken met ons vakgebied. Zo luisterden ze mee met collega's op het KlantContactCentrum. Losten de jonge talenten een technisch probleem op. En hielpen ze mee met de catering. Ook een rondleiding ontbrak natuurlijk niet. Met deze stage helpen we kinderen, uit wijken met sociaaleconomische achterstand, op weg naar een goede start op de arbeidsmarkt.

En we kregen leuke reacties terug op 22 mei van leerlingen: van "Dit was SuperDuper" tot "Is het nu al voorbij?". Smaakt naar meer wat ons betreft!

Jonge talenten op weg helpen naar werk

Vidomes is trotse partner van non-profitorganisatie JINC. In Nederland groeien honderdduizenden kinderen op in wijken met veel armoede en weinig rolmodellen. Zij hebben evenveel talent als leeftijdsgenootjes uit rijkere buurten, maar krijgen vaak minder kans dat te ontwikkelen. Via de projecten van JINC maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren.

Van bliksemstages tot sollicitatietrainingen

Vidomes draagt niet alleen financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken. Onze medewerkers helpen ook mee als vrijwilliger, bijvoorbeeld als trainer of als coach. De ervaring is dat de expertise van professionals jongeren inspireert. En dat het contact met de professionals hen meer zelfvertrouwen en inzicht in de eigen kwaliteiten geeft. Wij krijgen daar iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in kinderlevens, te investeren in toekomstig talent en zelf geïnspireerd te raken.

Op 12 juni staat de volgende bliksemstage met leerlingen gepland. Daarnaast geven we vanaf het najaar sollicitatietrainingen op scholen. En op 6 juni lopen er twee leerlingen mee met onze bestuurder, tijdens de ‘Baas van morgen'. Wie weet ontmoeten wij wel onze medewerkers van de toekomst?