Eenmalige huurverlaging bij laag inkomen en hoge huur

De Tweede Kamer is eind 2020 akkoord gegaan met een wetsvoorstel van minister Ollongren. Dit betekent dat huurders met een laag inkomen en hoge huur recht hebben op een eenmalige huurverlaging in 2021. Deze regeling geldt alleen voor huurders van een sociale huurwoning.

Heeft u recht op deze eenmalige huurverlaging?
Of u recht heeft op deze huurverlaging hangt af van de hoogte van uw basishuur (ook wel nettohuur genoemd) en het totale inkomen van uw huishouden. Het inkomen van inwonende kinderen tot 27 jaar telt niet mee. Bekijk het schema welke inkomensgrenzen en huurprijzen zijn vastgesteld door de overheid en zie direct of u recht heeft op deze huurverlaging.

Is uw inkomen na 1 januari 2020 flink gedaald én had u de laatste 6 maanden een laag inkomen?
Dan komt u misschien in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging. Vul ons ‘Aanvraagformulier’ in en zie direct of u hier recht op heeft.

Heeft u geen computer of internet? Vraag dan telefonisch (088 - 845 66 00) of per Whatsapp (06 - 132 759 72) een aanvraagformulier aan bij ons KlantContactCentrum.

Is uw basishuur hoger dan € 633,25?
Dan hoeft u zelf niks te doen. U krijgt deze maand een brief van de Belastingdienst waarin staat dat zij uw inkomensgegevens doorgeven aan Vidomes. U hoeft dus zelf niks te doen. Komt u in aanmerking voor de eenmalige huurverlaging? Dan ontvangt u in maart een brief van ons waarin de huurverlaging wordt aangekondigd.

Had u in 2019 ook al een laag inkomen en hoge huur?
Dan komt u automatisch in aanmerking voor deze eenmalige huurverlaging. De Belastingdienst geeft dit door aan Vidomes. In maart ontvangt u een brief van ons waarin staat dat u hiervoor in aanmerking komt.

Meer informatie
Nog meer informatie en veelgestelde vragen vindt u op vidomes.nl/eenmalige-huurverlaging.