Welkom in het 100e jaar van Vidomes

We hebben allemaal een gek jaar achter de rug. Voor iedereen was 2020 een jaar van aanpassen. Maar ondanks de coronacrisis ging onze dienstverlening aan onze huurders zo goed mogelijk door. En nu zitten we in 2021, een nieuw jaar met nieuwe plannen én ons 100-jarig jubileum. Graag blik ik kort terug en uitgebreid vooruit met u.

Terugblik op 2020
De coronasituatie was behalve voor medewerkers ook voor huurders behoorlijk wennen. Zo moesten we anderhalve meter afstand houden en konden we maar een beperkt aantal personen thuis ontvangen. Onze medewerkers hebben zich enorm ingespannen om de werkzaamheden voor u zo goed en zo veilig mogelijk door te laten gaan. In sommige situaties kon dat helaas niet. Die tijd gebruikten we dan om projecten voor andere huurders eerder op te pakken. Zo wisten we sommige huurders in het coronajaar zelfs te verrassen. Met meer ‘thuisblijvers’ ervaren ook meer mensen overlast. Daartegenover staan ook veel mooie verhalen. Zo brachten galerijgesprekken, bingo’s op de gang en muziekoptredens buiten het complex gezelligheid in eenzame tijden.

Vooruitblik: 100-jarig bestaan
Helaas is de coronacrisis nog niet voorbij. En alle maatregelen zullen ook nog wel even duren. Toch is 2021 voor Vidomes een heel bijzonder jaar. Op 13 april vieren we namelijk ons 100-jarig bestaan. Dat laten we niet zomaar voorbijgaan. Hoe we het vieren houden we nog even geheim. Wel zijn alle activiteiten coronaproof.

Behalve ons jubileum hebben we voor dit jaar nog andere mooie plannen. Zo willen we meer bereiken voor u als huurder. Dat begint al met het uitbreiden van ons klantportaal Mijn Vidomes. Maar liefst 31% van alle huurders regelt nu al zaken online via ons klantportaal. En dat gaat ze makkelijk af. Wilt u ook online uw huurderszaken regelen? Maak dan een account aan.

In 2021 gaan ook onze energiecoaches voor het eerst op pad. Deze vrijwilligers vertellen u graag hoe u energie kunt besparen. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor de planeet. En zo doen we steeds meer om het u als huurder of, beter gezegd, als klant naar de zin te maken. Aedes, de organisatie van alle woningcorporaties, ziet dat ook: in het laatste onderzoek kregen we een hoger oordeel van huurders.

Nieuwe woningen
Waar we ons in 2021 erg op verheugen, is de oplevering van 48 nieuwbouwwoningen in Leidschendam-Voorburg en 127 nieuwbouwwoningen in Delft. In Zoetermeer starten we met onze nieuwbouw in Palenstein. Dat is goed nieuws in tijden van woningnood, maar het liefst willen we meer doen. Samen met gemeentes, provincies en andere partners bedenken we daar nieuwe ideeën voor, maar die kunnen we alleen uitvoeren met steun van de politiek.

Vindt u ook dat er meer sociale huurwoningen moeten komen? Wilt u ook kortere wachtlijsten? Aedes heeft voor u op een rij gezet hoe de politieke partijen over wonen denken. Misschien helpt het u om te bepalen op welke partij u stemt. Wij staan in ieder geval ook de komende honderd jaar weer klaar om iedereen die hard een woning nodig heeft, zo goed mogelijk te helpen.

Jacco Maan
Bestuurder Vidomes