Vertalen / Translate

Feestelijk moment met bewoners van 28 energiezuinige woningen

- PERSBERICHT -

 

Op maandag 24 juni werden de eerste 14 van de 28 energiezuinige huurappartementen in de wijk Palenstein in Zoetermeer feestelijk opgeleverd. Na een bouwperiode van 9 maanden zijn de appartementen van woningcorporatie Vidomes klaar. De opgeleverde appartementen zijn zogenaamde Nul-op-de-meter (NOM) woningen, de eerste van de corporatie in Zoetermeer. 

Vidomes vierde de oplevering samen met bewoners, een aantal medewerkers van de gemeente Zoetermeer en van aannemer Boele & van Eesteren. Twee van de bewoners kregen tijdens dit oplevermoment hun sleutels overhandigd door wethouder Robin Paalvast en Vidomes-bestuurder Daphne Braal. De overige 14 appartementen worden eind juli opgeleverd. “Er was veel belangstelling voor deze woningen en we zijn trots op het resultaat”’ aldus Daphne Braal tijdens het oplevermoment.    

Nul-op-de-meter woningen
Vidomes vindt duurzaamheid belangrijk en liet daarom in de wijk Palenstein - dat als eerste wijk in Zoetermeer gasloos wordt - in totaal 28 sociale 3-kamer huurappartementen bouwen. De NOM-appartementen zijn aardgasvrij en wekken evenveel, of zelfs meer, energie op dan nodig is voor het appartement en het huishouden (CO2-neutraal). Koken gaat elektrisch en alle woningen zijn standaard voorzien van vloerverwarming, een warmtepomp en zonnepanelen. Voor de bewoners betekent dit veel wooncomfort, een gezond woonklimaat en een lage energierekening. Ook dragen zij zo bij aan een beter milieu.

Nieuwbouwproject De Nieuwe Morgen
In opdracht van Vidomes heeft Boele & van Eesteren de nieuwbouw gerealiseerd. De huurappartementen zijn uitgevoerd in het PlusWonen-concept. Dit is een slim totaalconcept dat alle ruimte geeft om in te spelen op de wensen van de bewoners ten aanzien van levenskwaliteit en duurzaamheid.

In De Nieuwe Morgen zijn ook 50 eengezinswoningen gebouwd. De helft hiervan zijn koopwoningen, de andere helft vrije sector huurwoningen.

Voor de officiële oplevering kregen eerstejaarsstudenten Bouwkunde van mboRijnland uit Gouda een presentatie over dit nieuwbouwproject, inclusief een rondleiding. 

Investeren in wijkverbetering
De realisatie van dit nieuwbouwproject is onderdeel van de samenwerking van Vidomes met de gemeente Zoetermeer, de corporaties Vestia en De Goede Woning en Stedin. Samen werken deze partners aan de verbetering van de wijk Palenstein. 

Terug naar overzicht