Nieuw: leeshulp op vidomes.nl

Heeft u soms moeite met het lezen van teksten op onze website? Onze nieuwe leeshulp Tolkie legt tekst uit, leest voor en vertaalt.

We schrijven de teksten op vidomes.nl zoveel mogelijk in eenvoudig Nederlands. Tóch is dit niet voor iedereen en elke situatie voldoende. Heeft u moeite met lezen of spreekt u niet goed Nederlands? Dan kunt u de tekst voor laten lezen of vertalen. Tolkie kan ook moeilijke woorden uitleggen of de tekst samenvatten. 

Uitleg, voorlezen en vertalen met Tolkie
De nieuwe leeshulp op vidomes.nl helpt u met:

  • Uitleg van woorden
  • Vertalen
  • Voorlezen
  • Het makkelijker en korter maken van de tekst (samenvatting)
  • Vergroten/verkleinen van tekst
  • De kleur van tekst aanpassen voor betere leesbaarheid

Bekijk onderstaande video van Tolkie voor meer uitleg:

Slimme oplossing met AI
Tolkie werkt op basis van kunstmatige intelligentie, ook wel Artificial Intelligence (AI) genoemd. Voor de simpele tekst en samenvatting wordt gebruik gemaakt van zogenaamde AI-taalmodellen die steeds verbeteren. We hebben Tolkie uitgebreid getest en zijn enorm enthousiast over de kwaliteit en de mogelijkheden. Het is een slimme oplossing om u als huurder te helpen. Zo zou het een aantal jaar geleden heel kostbaar en niet mogelijk zijn om al onze teksten handmatig te vertalen.

Naast de enorm snelle ontwikkeling van AI, verbetert Tolkie ook door de feedback van de gebruikers. Staat er per ongeluk een foutje in een uitleg of tekst? Meld de verkeerde uitleg, zodat de leeshulp nóg beter wordt.

Digitale toegankelijkheid
Vidomes wil graag dat zoveel mogelijk huurders en andere websitebezoekers goed gebruik kunnen maken van vidomes.nl. Met de nieuwe leeshulp van Tolkie zetten we weer een mooie stap in een nóg toegankelijkere website. Heeft u een vraag of komt u er niet uit? Dan kunt u altijd telefonisch contact opnemen met ons KlantContactCenter via 088 – 845 66 00.