Informatiebijeenkomst aardgasvrij maken deel Leidschendam-Zuid

Een groot aantal huurders van Leidschendam-Zuid heeft eind mei een brief ontvangen van de gemeente Leidschendam-Voorburg. In deze brief nodigt de gemeente u uit voor een informatiebijeenkomst over het aardgasvrij maken van een deel van Leidschendam-Zuid op donderdag 20 juni. Ook Vidomes wordt genoemd in deze uitnodiging.  

Plannen van de gemeente

De gemeente geeft aan dat ze 10 jaar de tijd nemen om de wijk te laten overstappen op een andere energiebron dan aardgas. Ze beginnen met onderzoeken hoe dit aangepakt moet worden.  

Onze aanpak

Wij zijn op dit moment druk bezig met onderzoeken hoe wij onze woningen aardgasvrij kunnen maken. Dit willen wij op een goede verantwoorde manier doen. U begrijpt dat zo’n ingreep veel geld kost en dat we niet alle woningen tegelijk kunnen aanpakken. Het is ook belangrijk dat gasloos verwarmen betaalbaar blijft voor u als huurder.   

Op dit moment hebben wij nog geen planning wanneer we bepaalde woningen gaan aanpakken, welke methode of installaties we gaan gebruiken, hoeveel het gaat kosten of gaat besparen.  

Samenwerking met gemeente

Wij zijn in gesprek met de gemeente over de benodigde aanpassingen voor het aardgasvrij maken. Denk hierbij aan mogelijkheden om op wijkniveau warmtebronnen te gebruiken en de haalbaarheid van collectieve oplossingen. 

Wanneer de plannen voor uw complex duidelijker zijn, informeren we u direct. Wij verwachten niet dat dit binnen nu en 2 jaar zal zijn.