Overdracht woningen tussen Vidomes en DUWO officieel

De overdracht van zo’n 1.100 woningen tussen de woningcorporaties Vidomes en DUWO is officieel. Op 30 december zijn beide akten over de taakoverdracht bij de notaris getekend en formeel ingeschreven bij het kadaster. Vidomes heeft op die datum 974 woningen in Delft overgenomen van studentenhuisvester DUWO. Op dezelfde datum gingen 107 jongeren- en studentenwoningen van Vidomes naar DUWO.

Waarom deze taakoverdracht?

Voor beide partijen geldt dat de huurders en de woningen die inmiddels overgedragen zijn beter passen bij de taak van de nieuwe eigenaar. Zowel Vidomes als DUWO hebben elk een eigen bedrijfsvoering, die goed bij hun doelgroep past. Zo kunnen de nieuwe huurders beter passende dienstverlening verwachten. DUWO is een woningcorporatie die zich richt op het huisvesten van studenten. Vidomes richt zich primair op de verhuur van woningen aan ‘reguliere’ huurders, en geen studenten.

Jacco Maan, bestuurder bij Vidomes: “Net als de gemeente Delft zijn wij blij met de overdracht. Deze woningen passen goed bij Vidomes. In een deel van de woningen die wij overgenomen hebben, wonen nu nog studenten. In de toekomst kunnen deze ook weer verhuurd worden aan reguliere huurders.”

Maan vervolgt: “Eerder namen wij al duurzaamheidsmaatregelen in vergelijkbare complexen. We kijken nu hoe we de overgenomen woningen een goede plek kunnen geven in onze meerjarenplanning.”

Tom Hoekveld, vestigingsdirecteur DUWO in Delft: “We zijn blij dat we onze expertise als studentenhuisvester nu ook kunnen inzetten voor onze nieuwe huurders en gaan de komende maanden aan de slag met het formeren van een bewonerscommissie en het aantrekken van studentbeheerders. Graag willen we hen betrekken bij de plannen voor onderhoud, het inrichten van de gemeenschappelijke ruimtes en het gebied rondom de complexen.”

Woningen in de wijken Tanthof, Voordijkshoorn en Buitenhof

De bijna 1.000 woningen die DUWO aan Vidomes heeft overgedragen liggen in de wijken Tanthof, Voordijkshoorn en Buitenhof in Delft. In die laatste wijk gaat het om twee grote complexen aan de César Franck- en de Lisztstaat. De 107 jongeren- en studentenwoningen die Vidomes aan DUWO heeft overgedragen liggen ook in de wijk Tanthof. Het gaat hier om woningen aan de Hagedissingel, de Vinkenlaan en het Kreekrugpad.

Kennismakingsbijeenkomst voor bewoners

Omdat zij hun nieuwe huurders graag beter willen leren kennen, organiseren de woningcorporaties een kennismakingsbijeenkomst. Vidomes doet dit half januari, DUWO eind januari. Bewoners kunnen daar terecht met al hun vragen en op een informele manier kennismaken met medewerkers van de woningcorporaties.

Wekelijkse spreekuren

De komende periode houdt Vidomes gezamenlijke wekelijkse spreekuren in Tanthof Oost en de Buitenhof voor de voormalige Duwo-bewoners. Medewerkers van Vidomes uit verschillende disciplines zijn dan aanwezig om de bewoners zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn en snelle service te bieden.

De spreekuren zijn:

  • Wijkkantoor Tanthof Oost
    Complex Roodborstlaan
    Woensdag van 13.00 – 14.00 uur
  • Wijkkantoor Buitenhof
    Complex Lisztstraat
    Vrijdag van 10.00 – 11.00 uur