Rijswijkse energieambassadeurs hebben al 400 inwoners geholpen met energie besparen

Om te voorkomen dat Rijswijkers in de problemen komen door de hoge energiekosten, sturen wij samen met de gemeente Rijswijk en Rijswijk Wonen energieambassadeurs van Just for You langs de deur. Deze energieambassadeurs geven de bewoners praktische tips om hun energieverbruik te verlagen. Ook brengen ze direct kleine maatregelen aan bij de bezochte bewoners, zoals tochtstrips, radiatorfolie en ledlampen. Op woensdag 30 november was de 400e woning aan de beurt. Dit werd - samen met bewoners - feestelijk gevierd. Ook waren er korte speeches van onze bestuurder Daphne Braal, wethouders Gijs van Malsen en Mark Wit en Rob van den Broeke (bestuurder Rijswijk Wonen).

Nog 1000 woningen

Gemeente Rijswijk, Vidomes en Rijswijk Wonen krijgen veel positieve reacties op deze actie. Daarom is besloten dat er nog minstens 1000 Rijswijkse woningen worden bezocht.

Wethouder Gijs van Malsen: “De hoge energiekosten kunnen bij veel mensen tot financiële problemen leiden. We willen onze inwoners niet in de kou laten staan. Daarom schieten onze energieambassadeurs mensen in een slecht geïsoleerde woning graag te hulp. Zo hopen we te voorkomen dat er straks een keuze gemaakt moet worden tussen boodschappen doen of de verwarming aanzetten.”

Ook wethouder Mark Wit is blij dat inwoners geholpen worden met energie besparen. Mark Wit: “Door de hoge energiekosten wordt het alleen maar belangrijker om samen goed op ons energieverbruik te letten. En alle kleine beetjes helpen. We zijn blij dat we samen met de woningcorporaties en de enthousiaste energieambassadeurs de mensen kunnen helpen die het op dit moment het hardste nodig hebben.”

Verder verduurzamen

Samen met Rijswijk Wonen zetten we de komende tijd flink in op het verduurzamen van woningen. Maar op korte termijn was er ook actie nodig. Rob van den Broeke: “We maken grote haast met het plaatsen van dubbel glas en goede isolatie, maar dat kost tijd. Waar we kunnen plaatsen we zonnepanelen. Ook dat kost tijd. Daarom is het zo fijn dat we meteen de energieambassadeurs de wijk in konden sturen. Zij helpen nu onze bewoners heel concreet om direct de energierekening omlaag te krijgen.” Onze bestuurder Daphne Braal bevestigt dit en vult aan: “We doen er alles aan om onze huurders te helpen. We willen zo snel mogelijk alle woningen met een hoge warmtevraag isoleren en verduurzamen. We kunnen alleen niet alles tegelijk aanpakken. Sommige woningen zijn eerder aan de beurt, andere woningen pas later. Vooral deze bewoners willen we helpen met de energieambassadeurs van Just for You.”

Wilt u dat er ook een energieambassadeur bij u langskomt?

Neem dan contact op met Just for You via justforyourijswijk@gmail.com.

Meer weten?

Maakt u zich zorgen over uw energierekening of heeft u meer moeite om rond te komen? Op rijswijk.nl/hogeenergiekosten vindt u meer informatie over hoe de gemeente Rijswijk u kan helpen. Op vidomes.nl/energiebesparen vindt u meer informatie over hoe u kunt besparen op uw energieverbruik.