Ruim negen ton voor energiebesparende maatregelen

De gemeente Delft heeft van het Rijk ruim 900.000 euro subsidie gekregen om Delftenaren te helpen hun energieverbruik te verlagen. Daarmee besparen de inwoners van de stad op hun energiekosten. De regeling heet officieel: Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW).

Energiezuiniger
Vidomes werkt samen met de andere Delftse woningcorporaties, het Regionaal Energieloket Delft, platform 015Duurzaam en de Voedselbank Delft de subsidieplannen verder uit, onder andere hoe de subsidie het beste kan worden besteed. Het kan gaan om cadeaubonnen, maar ook om praktische hulp. Denk daarbij aan de installatie van tochtstrips, radiatorfolie, ledlampen of een waterbesparende douchekop. Stephan Brandligt, wethouder Duurzaamheid: “In 2050 wil Delft energieneutraal zijn. De toekenning van de subsidie is een stap die Delft hiermee verder helpt. We gaan met alle partijen aan de slag om Delftse inwoners te helpen met het energiezuiniger maken van hun huis. Samen maken we werk van duurzaamheid.”

Woningcorporaties helpen huurders bij verduurzaming
Milieubewust leven is niet altijd makkelijk. Daarom vinden wij, Vestia, DUWO en Woonbron het belangrijk om huurders hierbij te betrekken. Welke simpele maatregelen kunnen huurders zelf nemen? Wat zijn de kosten? Wat levert het op? Ook voeren we gesprekken met bewoners over verduurzaming. Waarom verduurzamen mensen? Of juist: waarom niet? Tijdens deze gesprekken geven we tips aan huurders over energiebesparing.

Regeling Reductie Energiegebruik (RRE)
Het Platform Energietransitie Delft en Deelstroom voeren tot 31 augustus 2021 de regeling  uit onder de naam 015Duurzaam. Het is de bedoeling dat ze voor 3.400 woningen  energiebesparende maatregelen uit laten voeren. Ze willen dit bereiken door webinars voor huurders en kopers, inzet van energiecoaches en door ledlampen uit te delen. Als voorloper op de RREW subsidie deelt 015Duurzaam in Tanthof al kleinschalig cadeaubonnen uit om van te leren. Daarmee kunnen bewoners met korting energiebesparende maatregelen nemen.

Februari staat in teken van energie en klimaat
Het toekennen van deze subsidie valt samen met de themamaand ‘Energie en Klimaat’ van Ons Delft. Ons Delft nodigt inwoners uit om mee te denken over de toekomst van hun stad.  Bewoners kunnen webinars over energiebesparing bijwonen en deelnemen aan  stadsgesprekken over de warmteplannen. Meer informatie vindt u op https://onsdelftmaakdestad.nl/thema/energie-en-klimaat/