Vidomes in Nieuwsuur: Bevolking groeit en deel senioren ook. Wat te doen in wonen?

De woningnood in ons land is hoog. De doorstroming stokt, met vaak lange wachtlijsten tot gevolg. Een groot probleem in Nederland, en zeker ook in de regio Haaglanden. En de bevolking groeit de komende decennia sterk. Dit komt onder meer door de vergrijzing. Hoe zorgen we in ons land voor genoeg huizen voor ouderen, en voor de rest van de groeiende bevolking? Hier maakte nieuwsprogramma Nieuwsuur een item over, en volgde 2 collega’s van Vidomes: Maud en Sandy.

Ouderen wonen vaak in een huis dat eigenlijk niet meer geschikt voor ze is. Maud is één van onze seniorenmakelaars. Zij helpt oudere huurders in een groot huis in hun zoektocht naar een - vaak gelijkvloerse - woning met lift. Dit is maatwerk, want iedere vraag is anders!

Sandy benadrukt er vooral op dat we tempo moeten maken in het bouwen voor senioren. Dé senior bestaat niet, dus er is veel en divers aanbod nodig om de doorstroming op gang te brengen. Want als een ouder echtpaar verhuist naar een mooi seniorencomplex, dan kan een gezin met kinderen naar de vrijgekomen eengezinswoning.

Dit item van Nieuwsuur maakt deel uit van de serie 'Nederland in 2050', en is uitgezonden op 10 februari.

> Bekijk het item terug