Seniorenmakelaars helpen oudere huurders bij verhuizingen

Huurders op leeftijd die willen verhuizen naar een woning die beter bij hun woonwensen en levensfase past, kunnen de hulp inschakelen van een seniorenmakelaar. Onze seniorenmakelaars helpen oudere huurders, die vaak in een grote sociale huurwoning wonen, bij het vinden van een woning op maat.

Eén op de vijf corporatiewoningen (20%) wordt bewoond door een alleenstaande van 65 jaar of ouder. Vaak gaat het om grote woningen, die juist hard nodig zijn voor jonge gezinnen met kinderen. Er is een groot tekort aan deze eengezinswoningen. Om de doorstroom op de woningmarkt te stimuleren en passende woonvormen te vinden, helpen onze seniorenmakelaars oudere huurders bij hun zoektocht naar een kleinere woning passend bij hun woonwensen en levensfase.

Blijvende inzet in Zoetermeer
In de afgelopen proefperiode van 2 jaar hebben de seniorenmakelaars al vele 55+ huurders geholpen bij het verhuizen vanuit een grote sociale huurwoning naar een kleinere woning die beter past bij hun woonwensen. Daarom is nu besloten de seniorenmakelaars blijvend in te zetten in Zoetermeer.

Onze seniorenmakelaar in Zoetermeer werkt niet alleen voor Vidomes, maar ook voor huurders van onze collega-corporaties De Goede Woning en Vestia. Ook de gemeente Zoetermeer is betrokken. De seniorenmakelaar voor Zoetermeer is Karen Simon. Zij, en de andere 4 seniorenmakelaars, zijn per mail te bereiken via seniorenmakelaar@vidomes.nl.

In totaal zijn er 5 seniorenmakelaars actief in de regio Haaglanden.

Onze seniorenmakelaars werken service- en oplossingsgericht
De seniorenmakelaars helpen niet alleen bij het zoeken naar een beter passende woning. Ook bieden ze vaak oplossingen voor zaken die een verhuizing in de weg staan, zoals onbekendheid met het woonruimteverdeelsysteem en de rompslomp van een verhuizing. De seniorenmakelaars bieden altijd service op maat.

Meer informatie
Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze seniorenmakelaars? Bekijk dan onze pagina Seniorenmakelaars. Hier vindt u ook antwoorden op een aantal veelgestelde vragen.