WoonInvest en Vidomes presenteren ontwerp voor 90 woningen in Leidschendam

Samen met WoonInvest en bouwer Boele & van Eesteren gaan we 90 huurappartementen bouwen aan de Nieuwstraat en Venestraat in Leidschendam. Op dinsdag 5 juli werd tijdens een inloopbijeenkomst in Het Tolhuis het ontwerpplan ‘De Bres’ gepresenteerd aan omwonenden, belanghebbenden en (oud-)huurders.

Ontwerpplan ‘De Bres’

De huidige woningen aan de Nieuwstraat en Venestraat zijn naoorlogse portiek-etagewoningen. Uit grondig onderzoek bleek dat renovatie niet tot de gewenste verbetering van het wooncomfort zou leiden. Daarom is gekozen voor sloop en nieuwbouw. Het woongebouw van Vidomes dat op deze locatie stond is al eerder afgebroken. De twee woongebouwen die er nu nog staan zijn van WoonInvest en worden begin volgend jaar gesloopt. Voor de nieuwbouw werkten WoonInvest en Vidomes samen met Boele & van Eesteren het ontwerpplan ‘De Bres’ uit.

Moderne energiezuinige woningen voor verschillende doelgroepen

In drie woongebouwen realiseren WoonInvest en Vidomes respectievelijk 72 en 18 huurwoningen. Het gaat om twee-, drie- en vierkamerappartementen in de sociale- en middenhuur. De woningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. In de woongebouwen is een lift aanwezig.

Oplevering in 2024

In het eerste kwartaal van 2023 starten we met de sloop van de twee woongebouwen van WoonInvest. In 2024 levert de aannemer de drie nieuwe woongebouwen in fasen op. Ongeveer drie maanden voor de oplevering van de eerste woningen start de verhuur via de website van Woonnet Haaglanden. Via wooninvest.nl/over-wooninvest/onze-projecten en vidomes.nl/de-bres wordt u op de hoogte gehouden.