Zit u er warm bij deze winter?

Het lijkt nog ver weg met de huidige warme temperaturen, maar de winter komt eraan. Bent u daar klaar voor? 

Om te voorkomen dat u in de kou zit als u warmte nodig hebt, is het goed om uw verwarmingssysteem te controleren. Volg deze stappen om uw verwarming te testen: 

  1. Zorg ervoor dat de radiatorknoppen open staan.
  2. Zet uw thermostaat 2 graden hoger dan de temperatuur van uw woning nu is en wacht even. 

Worden de radiatoren warm? Goed zo! Uw verwarming werkt. Zet uw thermostaat weer op dezelfde temperatuur voordat u stap 2 heeft uitgevoerd. 

  

Worden de radiatoren niet binnen 15 minuten warm?  

Dan is er misschien een storing. Ga naar www.vidomes.nl of bel naar ons Klant Contact Centrum om uw storing te melden. Vergeet u niet om uw thermostaat weer lager te zetten. 

  

Worden niet alle radiatoren warm?  

Wellicht is de druk in uw ketel niet op orde. Op www.vidomes.nl vult u in het zoekveld; “Hoe vul ik mijn verwarmingsketel bij?”. U krijgt dan een stap-voor-stap instructie hoe uw ketel bij te vullen. Vergeet u niet om eerst uw thermostaat weer lager te zetten. Lukt het bijvullen niet of wordt de radiator nog steeds niet warm? Meld dan de storing via onze website of bel naar ons Klant Contact Centrum om uw storing te melden. 

Door de hoge gasprijzen hebben veel van onze klanten vorig jaar de controle voor het stookseizoen niet uitgevoerd. Dit zorgde voor veel storingen in oktober. Hierdoor moesten mensen langer dan gewenst wachten op een storingsmonteur. Test nu uw systeem om te voorkomen dat u in de winterperiode in de kou zit. 

Let op

Door de hoge gasprijzen zijn veel mensen genoodzaakt om het huis minder snel te verwarmen. Dit kan vocht- en schimmelproblemen geven. Lees de bijgevoegde brochure om dit te voorkomen.