Wat corona betekent voor onze onderhoudsprojecten

De 1,5 meter afstand en andere coronaregels maken het niet altijd gemakkelijk om onderhoud aan complexen en woningen te doen. Samen met onze aannemers en onderhoudsbedrijven hebben we alle onderhoudsprojecten bekeken. Welke projecten hebben we? Welke kunnen we nu doen? En welke moeten we uitstellen om de gezondheid van onze huurders en medewerkers niet in gevaar te brengen?

Veel projecten gaan door
We doen er in deze ingewikkelde coronatijd - samen met onze aannemers en onderhoudspartijen - alles aan om zo veilig mogelijk door te werken. Daardoor kunnen veel projecten gelukkig volgens planning doorgaan. Denk aan:

  • projecten aan gebouwinstallaties zoals cv’s, liften en mechanische ventilatie
  • schilderprojecten
  • vervanging van oude verlichting door duurzame ledverlichting

Verschuiving projecten naar een later tijdstip
Niet alle projecten verlopen volgens planning. De keukens, badkamers en toiletten in complex Serre in Rijswijk vervangen we nu dit najaar.

Het groot onderhoud aan ons complex Fregatwerf in Zoetermeer voeren we uit in 2021. We moeten hiervoor vooral aan de buitenkant van het gebouw zijn. De veiligheid van de bewoners is dan misschien niet in gevaar, maar de overlast is wel groot. En dat is voor veel bewoners in deze coronatijden geen prettige gedachte. Daarom doen we dit onderhoud later.

Van 2021 naar 2020
Enkele projecten voor 2021 hebben we al dit jaar op de planning gezet. Dat hebben we in overleg gedaan met onze afdeling Financiën, aannemers en onderhoudsbedrijven. Sommige projecten hebben we al voorbereid of uitgevoerd. Andere leveren we voor het eind van dit jaar op.

Het gaat om de volgende projecten:

  • verlichting Albrandswaard vervangen voor ledverlichting
  • anti-slipmateriaal voor loopdek Schoutenhoek
  • gevel- en balkononderhoud in complex Bruinestraat e.o.
  • versnelde vervanging van keukens, badkamers en toiletten in complex Hovenbuurt

Dank aan iedereen
Vidomes bedankt alle meewerkende partijen voor hun flexibiliteit, creativiteit en aanpassingsvermogen. Mede door hun betrokkenheid kunnen we het verschil maken voor u als huurder.