Prettig wonen is iets van ons samen

Bij Vidomes hebben we een duidelijke missie: “Samen werken aan betaalbaar en prettig wonen voor iedereen. Nu en in de toekomst.” ‘Samen’ is daarin voor mij een belangrijk onderdeel. Natuurlijk zetten wij ons met alle collega’s dagelijks in voor prettig wonen, maar samen kunnen we nog veel meer bereiken. Partners als zorg- en welzijnsorganisaties, gemeenten en politie ondersteunen ons daarbij. Maar ook als huurder kunt u een belangrijk steentje bijdragen.

Maak het verschil

We leven in een samenleving waarin mensen steeds meer op zichzelf zijn. Bij Vidomes geloven we juist dat het wonen zoveel mooier en beter wordt als we meer oog voor elkaar hebben. We prijzen ons dan ook gelukkig met de actieve huurders die zich in bewonerscommissies, onze Huurdersraad of op andere manieren inzetten voor hun complex of buurt.

Om bij te dragen aan een fijne woonomgeving hoeft u natuurlijk niet per se in een raad of commissie te zitten. We zijn net zo blij met huurders die ‘gewoon’ als naaste buur anderen helpen of samen iets leuks doen. Daar zijn er gelukkig veel van. Misschien kunnen uw buren ook wel wat hulp gebruiken? Of misschien kunt u eens kennismaken met nieuwe buren die een andere taal spreken? Een spontane ontmoeting kan vaak een wereld van verschil maken.

Met respect

Het gevoel van samen zit ‘m voor mij ook in de manier waarop we met elkaar omgaan. In de wijken, buurten en complexen en onderling tussen bewoners. Maar ook richting onze collega’s. Bij Vidomes doen we er alles aan om zo goed mogelijk op vragen in te spelen. Heeft u een vraag aan Vidomes? Dan proberen we dat netjes te regelen, in een prettig contact. Toch worden collega’s soms minder respectvol behandeld. Zo’n negatieve reactie kan het werkplezier voor medewerkers flink aantasten.

Kortom: als we iets meer rekening met elkaar houden, maakt dat het wonen en werken prettig voor iedereen. Ondertussen blijven wij ons volop inzetten voor alle huurders en voor iedereen die nog een woning zoekt.

Ik wens u een fijne zomer!

Jacco Maan
Bestuurder Vidomes